SESSİZ DEVRİM!

SESSİZ DEVRİM!

Son 10 yılın en önemli yapısal reformları MİLLİ EĞİTİM´de hayata geçiyor. Çalışmama üzerine kurulu düzene neşter vurulurken,artık hiçbir okulun bahaneler ardına sığınmadan çözüm odaklı anlayışı benimsemeleri zorunlu hale geldi..

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS eğitim tarihinde önemli dönemeçler yaşanıyor. Yıllardır kronikleşen ?hesap vermeme? anlayışı tarihe karışırken,bütün eğitim kurumlarının artık mercek altına alındığı biliniyor.

Okullarını başarıya taşıyamayan OKUL İDARECİLERİNİN görevlendirmeleri peyder pey sonlandırılırken, ilk defa SİVAS kamuoyu bu kararların arkasında duruyor.

ORTAOKUL okul idarecileri performanslarının değerlendirilmesinde sona yaklaşılırken, akabinde İLKOKUL MÜDÜRLERİ ve LİSE MÜDÜRLERİNİN de çalışmalarının mercek altına alınacağı bilgilerine ulaşıldı.

MİLLİ EĞİTİMDE yapısal kararlar hayata geçerken, eğitim ayağında da projeler silsilesinin somutlaştığı belirtiliyor.

Destekleme Yetiştirme Kursları´ (DYK),Kurslarda Öğretimin Planlanması ve Rehberlikte Üstünleşme (KÖPRÜ) Modeli´ni hayata geçeceği öğrenildi.İl Merkezi ve İlçelerde yapılacak bu çalışma ile yılda iki sınavın yapılarak öğrencilerin akademik başarılarına ivme kazandırılacağı vurgulanıyor.

Okullarda hiçbir eksiğin olmadığı bilinirken, MİLLİ EĞİTİM MERKEZ teşkilatının koordinesi ile bu sene SİVAS´ta tepeden tırnağa bir yenilenmenin yaşanacağı belirtiliyor.

Konu hakkında görüş belirten UZMAN EĞİTİMCİLER, ?MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ´nün ?çalışmama üzerine kurulu hantal düzeni yıkma adımlarının adeta sessiz devrim olduğu? görüşlerini dile getiriyorlar.

 



Anahtar Kelimeler: SESSİZ DEVRİM