SICAK ÇERMİK Dökülüyor!

SICAK ÇERMİK Dökülüyor!

Sivas´ın en gözde mekânlarından biri olan Sıcak Çermik bölgesi adeta dökülüyor. Belediye´nin hiçbir varlığı orada gözükmezken, piknik alanlarındaki otların ise diz boyu olduğu gözlemleniyor. Çer, çöp ve pislik içinde köy pazarını andıran SICAK ÇERMİK´in n

 

SİVAS´ın gözde mesire alanlarından, bir tepenin üzerinde kurulmuş eşsiz doğa harikası Sıcak Çermik kaderine terk edilmiş durumda. Hemen hemen bütün piknik alanları pislikten ve çöplerden geçilmezken, Haziran´a girdiğimiz şu günlerde diz boyu olmuş otlar içinde bir çare düşünülmemiş olması şaşkınlık uyandırıyor.

Alanda hemen hemen hiç Belediye personeli bulunmazken, çöplerin ne zaman alınıp da ortalığın ne zaman temizlendiği bilinmiyor. İşletmeciliğini Belediye´nin yaptığı tesislerin ise köy mantığı çerçevesinde müşterilere hizmet vermeye çalıştığı biliniyor. Hizmet kalitesi, iletişim, nezaket, misafir kabulü ve ağırlanması hususunda sıfırın altında bir kalitenin mevcut olduğu gözlemleniyor.

Gerek otel personeli, gerekse orada kalan müşterilere hizmet edenlerin bir eğitime tabi tutulup tutulmadıkları ise merak ediliyor.

Olası bir turist kafilesi gelmesi durumunda mevcut yapı ile bu kafileyi ağırlayacak donanım, hizmet kalitesi ve iletişimden yoksun oldukları gözlemlenirken, etrafta oluşan çöp kümeciklerinin kötü görüntüsü ise o nezih mekanın anlamını berelediği ifade ediliyor.

Sivas Belediyesi´nin burayı neden göz ardı ettiği ise merak ediliyor. Afyon, Kozaklı gibi Kongreler merkezine burasının dönüştürülmesi durumunda şehrin ekonomik varlığına varlık katacak olan SICAK ÇERMİK´in, böyle bilinçsizce kullanılması tepki çekiyor.



Anahtar Kelimeler: SICAK ÇERMİK Dökülüyor