Tarih: 26.01.2019 02:31

Sıcak Ülke...

Facebook Twitter Linked-in

?evet, biliyorum nereden geldiğimi
daima aç bir alev gibi
yakıp tüketirim kendimi
ışığa döner anladığım her şey
geride bıraktığım ne varsa kül
ateş benmişim demek ki?
                    Friedrich NİETZSCHE

 

?Yalnızca içteki yakındır; başka her şey uzak.? (Rilke)

İnsanın, içinde var olan yitik ülkelerin, yine kendi içinde aranması ile var olur belki de her şey?

Duru arı bir yolculuk? İçinden dışına, dışından içine münzevi bir sukunet?.
Uzak iklim şarkılarını, göçmen kuşların kanatlarına emanet etme gibi asudedir bazen..

Uçarı şiirlere sığınan düş kaçkını şairlerin, gönül dağına doğru zamansız ve mekansız salınışı gibidir sanki.

Bir sığınağa demirli tebessümlerin şair yanı, her ne kadarda hüzzam bir bestenin gelgitlerine ram olsa da, yine de düşlerde saklanan sıcak ülke hayalini engelleyebilir mi?..

Baharı düşleyen gelinciklerin  o hasret telaşının, insanı çepeçevre  saran düşüncelerle birlikte, hayalin umuduna tutunması sahi nasıl anlamlandırılabilir?..

Çıkmaz sokaklar içindeki, çıkmaz sokaklara uzanan biteviye adımlar, gecenin en naif zamanını sere serpe bir yağmurla bütünlese de, gönle mihmandar olan cümlelerle birlikte, yine de uzanıverirler aslında sıcak ülkelere doğru?

Boranın karın, deli dolu fırtınanın yakıp kavuran serzenişi, dört bir yanı kollasa da, içinde huzura yelken açan hayalleri derdest edebilir mi?

Yarım öyküler, yolunu şaşırmış mektuplar, pusulası güneye yönelmiş gemiler kadar koca bir hasretler geçididir hayat işte bazen?

Ayaza, kışa aldırmadan, yaşamın bin türlü oyununda, bilerek ve isteyerek yenilerek sıcak ülkenin huzuruna yönelebilmek işte bütün mesele?

Sıcak ülke telaşı?

Gönle dair bilinmezler içinde bilinmezler metaforu?

Ay aydınlık düşleri, dağların bağırlarındaki çiğdemle çiçekle bütünleye bütünleye, sonbaharın en sonuna kalmış avare kuşlar ile sıcak ülkelere kanat çırpma özlemi.

Sıcak ülke?

Ayazın, tipinin, olmazları olduramayan düşsel şiirlerin, zamana ve mekana meydan okuyan özlemlerle birlikte, yüreğini demir cenderelerle sınayarak yönelivermek belki de sıcak ülkelerin mümbit vadilerine?

Vahalarda demlenen sükunet, koyaklarda açan menekşeler, yağmur sonu yedi rengini salıveren eleğimsağma, arı duru bir masumiyetin berhava etmeyen samimiyet?

Şiirlerin en nazlısı, düşüncelerin en masumu, şarkıların en güzel nakaratı gibidir sıcak ülkelerin bağırlarındaki korunaklı hayaller?

Sıcak ülke işte?

Son göçmen kuşun kanatlarındaki düş, ayazı bahara çeviren seher yeli,geceyi çisil çisil yağmurla bütünleyen huzur adası?

Sıcak ülke?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —