Tarih: 23.12.2014 22:05

Sıcak Çermik Pislik İçinde

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ın çok önemli mesire ve kaplıca alanı olan Sıcak Çermik adeta dökülüyor. Eski Başkan Doğan ÜRGÜP’ün göz boyamak amacıyla yaptığı ufak tefek düzenlemeye yeni Başkan Sami AYDIN’ın ise hiç bir ilave yapmadığı gözlemleniyor.

 Sivas Belediyesi tarafından işletilen Sıcak Çermik deyim yerinde ise dökülüyor. Yıllardır hemen hemen aynı olan, sadece otellerde hafif bir düzenlemenin yapıldığı Sıcak Çermik Kaplıcaları bakımsızlık ile karşı karşıya.

Eski Başkan Doğan ÜRGÜP’ün oy maksatlı mahalle sakinlerini çermiğe taşıdığı hayretle izlenmekle birlikte yeni Başkan Sami AYDIN’ın Sıcak Çermik tesisleri için zerrece adım atmaması eleştiri alıyor.

Belediyenin işlettiği aile banyoları başta olmak üzere havuzların hemen hemen tamamımı eski zamanlardan kalma banyoları anımsatırken, buraların pislik içinde olması ise ziyaretçilerce yadırganıyor.

Havuz soyunma yerleri ve aile banyolarının eski püskü eski zaman kasaba hamamlarını hatırlatması ise içler acısı olarak gözlemleniyor.

Bir paspas dahi çekip orasının temizliğini gerçekleştiremeyen Sivas Belediyesi’nin ne yaptığı merak ediliyor. Sıcak Çermik’e bu haliyle turist gelmeyeceği, gelse dahi bir daha gelmeyeceği vurgulanıyor. Modern tesis işletme bilgisinden Sivas Belediyesinin yoksun olduğu gözlemlenirken, Sivas’ın altın değerindeki hazinesi olan Sıcak Çermik’e Belediyenin neden ilgi göstermediği ise bilinmiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —