Sigara Bırakma Polikliniği Hizmette

Sigara Bırakma Polikliniği Hizmette

Sivas'ta sağlık alanında önemli bir çalışma hizmete girdi. Göğüs hastalıklar uzmanı Dr. Hayrettin GÖLEN tarafından sigara bırakma polikliniği hizmeti verilmeye başladı. Şuana kadar 110 kişi sigarayı tamamen bırakırken, gerekli tetkikleri yapılan hastalara

 

Sivas'ta sağlık alanında çok önemli bir çalışma yapılıyor. Toplumsal hastalıklarımızdan biri olan sigarayı yenmeyi hedefleyen Sivas Devlet Hastanesinde dev bir adım atıldı.

Dünya sağlık örgütü, Türkiye halk sağlığı kurumu ve Türkiye kamu hastaneleri işbirliği ile tütün ve zararlı maddelerle mücadele kapsamında Ocak 2015 yılı itibariyle tüm Türkiye'de olduğu gibi Sivas Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Sivas Devlet Hastanesinde de Göğüs Hastalıkları Uzman Tabibi Hayrullah GÖLEN tarafından, mart 2015 tarihi itibariyle Sigara Bırakma Polikliniği” hizmetinin verilmeye başlandığı bilgisine ulaşıldı.

Mart ve nisan ayları içerisinde toplam 375 kişinin sigara bırakma polikliniğine” başvurduğu ve 110 kişinin sigarayı tamamen bıraktığı belirtildi.

Champix ve zyban adlı ilaçları gerekli tetkikler tamamlandıktan sonra kişilere uygun ilaç reçetelendikten sonra şahıslara bu ilaçları Sivas İbni Sina Toplum Sağlığı Merkezinden” tamamen ücretsiz olarak verildiği vurgulandı.

Önceleri sadece Çarşamba günleri olan bu hizmetin, sigarayı bırakmak isteyen Sivaslılar'ın yoğun talepleri üzerine Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Yavuz ORAK ve Sivas Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. İzzet ÖZGÜRLÜK ` ün de özverili destekleri ile haftanın her günü olacak şekilde Dr. Hayrullah GÖLEN ve ekibi tarafından hizmet vermeye devam edeceği ve sigarayı bırakmak isteyen Sivaslılar'ın buraya başvurarak sigarayı bilimsel metotlarla bırakabilecekleri ifade edildi.



harun munar
22.05.2015 16:05:04
sivas halkı için çok güzel bir hizmet sunulmuş emeği geçen herkesten Allah razı olsun

HALDUN
22.05.2015 21:33:24
SİVAS DA SAĞLIK ADINA SEVİNDİM.ARTIK GÜZEL ŞEYLER OLSUN LÜTFEN.BU İYİ HABER.