Tarih: 16.10.2014 23:34

SİVAS`TA ŞİİR ZAMANI !

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Belediyesi ve Türkiye Dil Edebiyat Derneği Sivas Şubesi işbirliği ile organize edilen "8. Buruciye Şiir Akşamları” bu yıl 18 Ekim Cumartesi akşamı yapıldı.

Sivas’ta kültürel çalışmaların bitme noktasına geldiği bir zamanda, şiirin yeniden baş tacı edilmesi memnuniyetle karşılandı.

 Sivas’ı bir kez daha şiirle buluşturacak geleneksel hale gelen programa bu yılda Sivas dışından ve Sivas`tan şair ve sanatçılar katıldı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında yitirdiğimiz Türk şiirinin önemli isimlerinden Bekir Sıtkı ERDOĞAN anısına düzenlenecek 8. Buruciye Şiir Akşamları programına şiirleriyle; Mustafa AKAR, Hüseyin AKKAYA, Erdem ARSLAN, Arif AY, Furkan ÇALIKAN, Mehmet ÇELİK, İhsan DENİZ, Alper DURAN, Ferman KARAÇAM, M. Ragıp KARCI, İsmail KILIÇARSLAN, Cengizhan KONUŞ, Metin Önal MENGÜŞOĞLU, Bilal TIRNAKÇI, Sergül VURAL ve Alim YILDIZ katıldı.

Sivas Belediyesinin katkılarıyla yapılan şiir etkinliğinin ana omurgasını oluşturan Dil ve Edebiyat Derneği, geçtiğimiz yıllardan bu yana pek çok kültür sanat etkinliğine imza atıyor.

Sultan Şehir Dergisini Sivas’a kazandırna Dil ve Edebiyat Derneğinin önümüzdeki dönemlerde pek çok etkinliğe imza atacağı ifade ediliyor.

Şehrin kültürel olarak sıfırın altında olduğu son yıllarda, Cumhuriyet Üniversitesi Kültürel Araştırmalar Merkezi (CÜSAM) ve Kültür Müdürlüğü’nün ne yaptığı ise bilinmiyor.

Bunun yanı sıra Sivas Belediyesi Kültür İşlerinin de şehri kültürel donanım olarak ileriye taşıyamayacağı ortada iken, başta Dil ve Edebiyat Derneği olmak üzere sivil toplum birlikteliklerinin kültürel yavanlığı bitirici adımlara katkı sunmaları bekleniyor.

Sivas kültürel anlamda daralmışken, Japonya’da adeta “incik boncuk ve broşür dağıtan” İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün, gelecek hayalini ne kadar içselleştirdiği ise bilinmiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —