Şimdi FELSEFESİNİ Oluşturmalı!

Şimdi FELSEFESİNİ Oluşturmalı!

SİVAS MEYDANI´nda bulunan ORDU EVİ Şehir bütünlüğüne dahil edildi. Ordu Evi yerinin felsefesini oluşturmaya yönelik düşüncelerin de, hayata geçmesi bekleniyor.

SPHM ÖZEL HABER

Sivas Meydanında olan ORDU EVİ, İsmet YILMAZ´ın MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI zamanında hazırlanan düşünceler silsilesi ile şehir meydanına dahil edildi. YILMAZ´ın irade göstermesi ile çabuk bir zamanda yeni bina yeri ve yapımı hayata geçirilirken, burasının yerinin ise nasıl değerlendirileceği zamanla netleşecek. Yeşil alan olarak elbette halka arzı söz konusu olacakken, buraya bir felsefi yaklaşım oluşturmakta mümkün gözüküyor.

Bütün SİVASLILAR´ın uğrak yeri olacak meydanda kültürel dokuya dair nişanelerin de ortaya konulması bekleniyor. SİVAS KÜLTÜR hayatını şekillendiren ozanların şairlerin hayatları ve eserlerinden bölümler ile buraya bir felsefe oluşturmanın harika olacağı görüşleri dillendiriliyor.

AŞIK RUHSATİ, TALİBİ COŞKUN,AŞIK VEYSEL, YAVUZ BÜLENT BAKİLER, AHMET KUTSİ TECER, PİR SULTAN ABDAL gibi şehir kültür coğrafyasının köşe taşlarının eserlerinden bölümleri içine alan bir konseptin hayata geçirilmesi bekleniyor.