Sıra Milli Eğitim´de

Sıra Milli Eğitim´de

Paralel Yapı ile Devletim Mücadelesi devam ederken, gözler MİLLİ EĞİTİM´e çevrildi. Yaklaşık 2 yıl önce görevlendirilen Okul Müdür ve Müdür Yardımcılarının pek çoğunun Paralel isimlerden oluştuğu iddia ediliyor.

 

?Tabanı ibadet, ortası ticaret üst tabakası da ihanet içinde olan? Paralel yapıya karşı mücadele devam ediyor. Devletin mücadelesi sürerken gözler Milli Eğitim Müdürlüğü´ne çevrildi. Yaklaşık 2 yıl önce görevlendirilen epey bir okul idarecisinin Paralel sızmalardan oluştuğu kamuoyunda biliniyor.

Eski Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR´ın onca titizliğine rağmen, bazı siyasi ve yerel ilişkileri hatta yan cemaatleri kullanan Paralel Yapı´nın okul müdür ve müdür yardımcısı görevlendirmelerinde epey bir ismi idareci olarak atattığı iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın inlerine gireceğiz dediği Paralel yapının ?Milli Eğitim?ayağına ise yakın bir zamanda operasyon yapılacağı haber merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında.

 Kamuoyunda cevap bekleyen soruları SİVAS POSTASI GAZETESİ halk adına soruyor?

--İki yıl önce görevlendirmelerde PARALEL isimler listeye girdi mi?

--Paralel isimlerin listeye girmesi için herhangi bir etkin siyasi gizli ve açık rol aldı mı?

-- Paralel isimleri listeye sokmak için ?yan cemaat? faktörü devreye girdi mi?

--Paralel olduğunu gizleyen pek çok isme kim referans oldu?

--Sayın Cumhurbaşkanımızın onca çabasına rağmen, Ak Parti İl de ve Merkez İlçede Paralel isimlere referans olanlar kimlerdir?

--Paralel yapı mensubu idarecilere, referans olan etkin bir siyasi isim var mıdır?

--Paralel Okul İdarecisi görevlendirmelerinde etkin olan üst düzey bürokrat var mıdır?

--Akraba ilişkileri ile görevlendirilen idareciler var mıdır?

-- İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu yönde bir adım atacak mıdır?

--Gerek Paralel görevlendirmeler gerek akraba ilişkileri ile görevlendirilenlerin görevlerine son verilecek mi?

--Yaklaşık yüzde 60 civarında olduğu iddia edilen Paralel Yapı mensubu lakin kabuk değiştiren idareciler ile ilgili bir tasarruf uygulanacak mı?

 

 



Anahtar Kelimeler: Sıra Milli Eğitim
STK
21.04.2016 13:50:56
Paralel yapılanma denilen isimler Memursen kurum şube Başkanları İktidar partisinin İl İlçe Başkanları Kadın kolları Gençlik Kolları Başkanlarından oluşan komisyon tarafından belirlenmiş onaylanmıştır. Bunun dışında ne söyleniyorsa aldatmadır yanıltmadır yalandır.

caotico
21.04.2016 14:12:02
Bir imam hatip okulu müdür vekilinin paralel olduğunu söylesem, hatta geçen yıl çocuğunu anafene gönderdi desem...

müdür atamalrı
21.04.2016 22:19:00
aslında 2 yıl önceki müdür atamalrı genel bakmak lazım.Dlegelerin kaçı müdür müdür yardımcısı oldu.Sendikada sizin haberlinzde belirğiniz gibi toplantı yapılıp okullar paylaşıldı mı?O kadar kişi elendi mi?4 dakikalık mülakatta idari mahkemelerin mülakat sonuçlarına göre turanaklar hazırlandı mı?Ben çok merak ediyorum deleglere okullar konusunda önceden söz veril dimi?Yuzde doksan beşi sanrım idareci.Buada gösterir ki idarecei atamalrı 2 yıl öncekiler adil değildir.Bence 2 yıl önceki atamalrın genel manada tutanaklar delegelerin idarecilik oranları neden kamera konulmadığı vs sorgulanması lazım bence.sivas belki sosyal faaliyetkler popüler ama lys teog da sıramalara bir bakmak lazım...

Ahmet
22.04.2016 10:01:06
Sivas da paralelcimi arıyorsunuz işte size baş aktörler hem de parelelcilerin başrolündeler Eğitim Birsen sendikasının tüm yöneticileri 1.side Üniversitedeki Eğitim birsen Şubesi inanmayan araştırabilri.

İDARECİ
25.04.2016 16:56:26
SİVAS POSTASININ DEFLARCA HABER YAPTIGI 2 YIL ÖNCEKİ MÜDÜR ATAMALRI KONUSUNDA BİR ÇOK İDDASINA HİÇ BİR YALANLMA GELMEDİ.NİTEKİM O YILKI ATAMALARDA DELEGE OL DİYE KİŞİLERE TLEFONLAR SONRASINDA MDÜRÜ ATAMALRI VE MÜDÜR YARDIMCISI ATAMALRI.MÜDÜR OLANLARIN AZ SAYIDA DISINDAKİLERİN KESİNLİKLE BİRİLERİ İLE GÖRÜŞÜTUKLERINI HATTA BAZIS SÖYELNTİLERE GÖRE BURASI SENİN BAŞKASI GELEMEZ İBABRELERİ.YAZIK O KADAR KİŞİNİN HAKKININ NASIL ÖDEYECEKLER.ŞUNA BENZE PARA VEREYİM HAC KURASINDA İSMİN ÇIKSIN.SONRADA HACCA GİT.AYNEN BÖYLEE.NEDEN SİZİN İDAALRINIZ İLGİLİ KURUMLAR İNCELEMEZ HALA MERAK KONUSU.GERÇİ VEBALİ ÇIKIYOR.LYS TEOGTA NE KADAR KURS ÇALIŞMA AMA BAŞARI ORANI BELLİ.ASLINDA TÜM ATAMALRIN BİR DEGLERLENDİLRİMESİ MAEVZUAT VE İDARİ MAHKEME KARARLARI DOGRULTUSUNDA İNCELENMESİ GEREKİR.İNŞAALLAH KUL HAKKI İLE MÜDÜRLÜK MÜDÜR YARDIMICLIĞINA GEÇİLMİŞ İSE VESİLE OLANLARLA BİRLİKTE AHİRETE KALMAZ DÜNYADA ÖDERLER BEDELİNİ.BU KADAR HABERİNİZE İSTNİADEN NEDEN İNCELEME MAKAMLARI HALA MÜDÜR ATAMALRINI İNCELEMEZ.

hacı
29.04.2016 14:12:53
mem de sözlü sınav komisyonunu ben kurdum diyen ibo ya sormak lazım tüm bunları.