Sistemi Çözdüler

Sistemi Çözdüler

Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısına Rektör Yardımcısı Hüseyin YILMAZ ve İl Kültür Müdürü Kadir PÜRLÜ’nün katılması şaşkınlık oluşturdu. Siyaseten herkese eşit mesafede olması gereken bu ikilinin, ikbal ışığının iktidar partisinde olduğu sistemi

Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısına Rektör Yardımcısı Hüseyin YILMAZ ve İl Kültür Müdürü Kadir PÜRLÜ’nün katılması şaşkınlık oluşturdu. Siyaseten herkese eşit mesafede olması gereken bu ikilinin, ikbal ışığının iktidar partisinde olduğu sistemini çözerek, bu tür toplantıları kaçırmadıkları gözlemleniyor...

Sivas İl Danışma Meclisi Toplantısına katılan Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Yasin Aktay partililere hitap etti.Ak PARTİ camiasının hazır kıta bulunduğu siyasi toplantı ilginç analizleri de gündeme getirdi. Özellikle vekillik hayali ile yanıp tutuşan pek çok partilinin her gelen etkin kişinin etrafını bir duvar gibi ördükleri gözlemlenirken, bürokraside ikbal ışığını devam ettirmek isteyenlerinde bu toplantıları kaçırmadıkları kayıtlara yansımayı sürdürüyor.

Rektör Faruk KOCACIK ve eski Rektör Mehmet BAKIR ekibi içerinde yer alan ve Rektörlük hesapları içinde bulunduğu Üniversite kaynaklarınca iddia edilen Hüseyin YILMAZ’ın, Ak Parti ile arayı iyi tutma maksatlı Ak Partinin hemen hemen bütün programların ilgiyle takip ettiği biliniyor. Faruk KOCACIK’ın rektör atanma ve olma şansının sıfır olduğu AK PARTİ içinde bilinirken, bu açmazı iyi analiz eden Hüseyin YILMAZ’ın belirleyici bir pozisyona kendisini sokma eğiliminde olduğu vurgulanıyor.

Diğer yandan Sivas’ın yaklaşık on yıldır Kültür Müdürü olan ve şehri köy kültürüne hapsettiği belirtilen Kadir Pürlü’nün Ak Parti İl Danışma toplantısında bulunması bir çok kültür sevdalısı insan tarafından “eyvah kültür müdürlüğüne devam mı edecek” kaygılarını gündeme getirdi.

Kültür Müdürlüğü koltuğunda pek çok bakan, hükümet ve bürokrat eskiten Kadir PÜRLÜ’nün, Ak Parti İl teşkilatı bağlamında da işini sağlama aldığı belirtiliyor. Ak Parti’de görev dağılımı peryodunda kendisinden, Parti görevlisi eşinin sorumlu olduğu bilinirken, yine de işi şansa bırakmayan PÜRLÜ’nün, bilumum siyasi fotolar içinde de almayı da ihmal etmediği vurgulanıyor.