Tarih: 31.12.2015 21:45

Sivas 2015 Panorama

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Prof.Dr. Recep TOPARLI

Sivas´ın yetiştirdiği en sıra dışı aydınlardan biri. Kendisini şehrine ve ülkesine adamış bir entelektüel. Türk Dili ve Kültürünün sevilmesi için il il dolaşan bir münevver.

Sivas´ın KAŞGARLI MAHMUT´u olarak sevilen bir isim. Paneller, konferanslar, kitaplar ile anımsanan bir memleket sevdalısı.

2015 yılında da boş durmadı. Neredeyse bütün mesaisini insanı için harcadı. Ne para alır, ne şöhret peşinde koşar. Tek derdi, tek aşkı insanının geleceğinin daha da parlak olması?

 

Ali Şahin CANOZAN

Türkülerin, gözyaşının, vefanın ismidir o. SİVAS´IN KUTUP YILDIZI olarak bilinir. Binlerce öğrenci yetiştirmiştir. Onlarca akademisyenin başvuru kaynağıdır. İçli sesi ile bilinir. Özellikle ?Hey ağalar hangi derde yanayım? Türküsünü yanık söylemesi ile bilinir.

2015 yılı onun için iyi geçmedi. Hastalıklar eksik olmadı. Şuan da aman bilmez bir hastalık içerisinde.

 

İsmail Hakkı ACAR

ZARA´nın kültür ocağıdır. Zara ile ilgili her şeyi yazmış ve Sivas´ın kültür değerleri çerisine dahil etmiş bir kültür sevdalısıdır. Zarif bir Sivas aydını. Boş durmayan devamlı üreten bir kültür aşığı olarak tanınır ve sevilir.

2016 yılında da önemli eserler ortaya koyması bekleniyor.

 

Yücel YÖNAL

Sivas basınının duayeni, Pek çok röportajın babası. Âşık Veysel ile ilgili çalışmaları ile tanınan bir basın emekçisi. Randevusuna sadık bir insan. Onun arşivi adeta Sivas´ın hafızası. 2016 yılında da pek çok çalışma yapması bekleniyor.

 

 Prof.Dr. Ahmet YILMAZ

Kalp Doktoru. Şarkışlalı. Bu toprağın çocuğu. Memleketimizin insanı. Şehri ve insanı için elinden geleni yapan bir isim. Sivas´ın geleceğinin güzelleşmesi için çaba gösteren biri. Daha iyi bir şehir ve daha yaşanılır sağlıklı bir hayat düşüncesi ile SİVAS´ta kalıp, Sivaslı´ya hizmet etmeye devam ediyor.

 

 Zeliha DOYMUŞ

TRT de yaptığı ?Ömür Dediğin? program ile gündeme geldi. İzlenme rekorları kıran bu programda SİVAS´a çok ağırlık verdi. Sivas´ta yetişmiş önemli insanların hayatlarını ekrana taşıdı. Onun yaptığı program pek çok kanal tarafından örnek alındı.

2016 Yılında da önemli TRT yapıtlarına imza atması bekleniyor.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —