Tarih: 31.12.2015 21:49

Sivas 2015 Panorama

Facebook Twitter Linked-in

 

 Kadir PÜRLÜ

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü

 

Sivas´ın kültür ocağına sağolsun incir ağacını dikti. Dünya değişti o değişmedi. Bakanlar, hükümetler yenilendi o yenilenmedi. Yazın gölgeyi, kışın ise sıcağı çok sevdi.

 

Görev yaptığı yaklaşık on yıldır, Sivas´ın kültürünü köyleştirdi. Turizmin ?T?sine bu şehri hasret bıraktı. Köy kültürüne Sivas´ı hapsetti.

  ?Dadaloğlu´nun? mezarını aradı durdu. Eğer onu bulsa idi cümle âşıkların isimsiz mezarlarını bulacağı zannı hâsıl oldu.

 Görevden alınmasına kesin gözüyle bakılırken, akıllı bir manevra ile Ak Parti il yönetim kadrosu ile kendini sağlama aldı.

 Şu aralar ANKARA´ya çekilmesi bekleniyor. Sivas için birlşey ortaya koyamayan PÜRLÜ´nün emekli olması imkânsız görünüyor. ANKARA´da pasif bir göreve çekileceği kesinleşti gibi.

  CEMAL KARACA

Vakıflar Müdürü

Belediye Mezarlıklar müdürlüğü yaptı. Yanına gelenlerle ?lafı bereketli? zamanlar geçirdi. Çeşitli STK´larda alanı olmadığı konularda da konuşarak, etki alanı oluşturdu. Pek çok SİVASLI tarafından Erzurumlu Meşhur NAİM HOCA´ya benzetilmekte.

Vakıflar Müdürü oldu ÇİFTE MİNARE arası neredeyse otoparka dönüştü. Yüzeysel konuları derinleştirme çabasını yıllardır hiç bırakmadı. Entelektüel bir ufku sorgulanırken, oluşturduğu ve etkinleştirdiği siyasi çevresi ile VAKIFLAR MÜDÜRÜ oldu. 2015 yılında derli toplu bir işe imza atamadı. Eğer GÖK MEDRESE´yi başarı ile restore ederse bu önemli adım olarak kabul edilecek.

 2016 yılında biraz içine dönerek nefis muhasebesi yapması bekleniyor.

ŞADİYE ÖZTÜRK

Kadın Kolları Eski Başkanı

Bütün hayali meclis. Aday olmak için elinden geleni yaptı ama olamadı. Belediye seçimlerinde Sami AYDIN´ı tam anlamıyla desteklemedi. Ziya ŞAHİN´in İl Başkanlığını kabullenmedi. Bakan´dan çekindiği için sakin durdu alttan alta muhalif oldu. Şimdi hayallerini diğer seçimlere odakladı.

 

Semiha EKİNCİ

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı

Nursuna MEMECAN´ın danışmanı olunca Sivas, MEMECAN´ın EKİNCİ´ye ne danıştığını hep merak etti. Üniversite ile iyi ilişkiler kurdu. Şehirde sanıldı ki Üniversite Şehir birlikteliği için çalışıyor. Bir de iddia edildi ki KOCACIK´tan ?CAFE? aldı. Cafe işletmeciliğine soyundu. Üniversite şehir işbirliğin kendi nazarında böylece gerçekleşmiş oldu.

Düşük profilli başarısız siyasi yerel bir figür olarak 2016 yılında da sıradan işleyişine devam edeceği sanılıyor.

 

 Şükrü BALKAN

SİVAS MÜFTÜSÜ

Diğer müftüler gibi sıradan bir işleyişi benimsedi. Kurban derisi toplattı. Cemaati her Cuma para vermeye yönlenirdi. Geldiği günden bu yana önemli çalışmalar sergileyemedi. Diğer üç müftünün devamı oldu.

 Sivas Kitap Günleri´ne adeta adımını bile atmadı. Bir kez geldiği görüldü. Kendisi gelmediği gibi onlarca müftülük personeli de gelmedi. Entelektürl bir yapılanmayı kurumunda gerçekleştiremedi.

 BURUCİYE MEDRESESİ´ni devralınca, hemen eski bir hoyrat alışkanlık olan ?yardım sandıklarını? girişe yerleştirdi. SİVAS POSTASI´nın eleştirisi üzerine onları kaldırttı.

 Ulu Camiinde bazen cenaze namazı kıldırdı. Gariban namazları da kıldırması bekleniyor.

 2016 yılında bir başarısı hasretle bekleniyor.

 

 Ahmet ÖZAYDIN

Belediye Başkan Yardımcısı

Kadrolu başkan adayı. Ölmeden Başkan Yardımcısı oldu. Başkan Yardımcısı olduğu haberini işitince, görgü tanıklarının ifadesine göre bir hafta aklı başına gelmedi. Sevinçten telefonlarını bile açamadı.     Okçular tepesi felsefe?sinden uzak bir görüntü çizdi. Her ortamda oynamaya başlaması nedeniyle ?riv rivci? diye şakaya konu oldu. İyi çalışmalar yapmaktan çok uzak biri olarak Sami AYDIN´ın en büyük hatası olarak görülüyor.

 2015 yılını boş geçirdi. Belediye kültürde sıfırın altına inmeye devam etti.

 2016 yılında daha çok çalışarak kamu yararına ?stand up? yapması bekleniyor.

 

 Ahmet PALA

Zara Belediye Başkanı

Zara´da Market işletmeciliği ile tanınındı. 28 Şubat´ın en sıkıntılı zamanlarında ılıman suları tercih etti. ZARA´da o sıkıntılı yıllarda Refah Partisi ve Fazilet Partililer ile bir araya gelmemeye büyük özen gösterdi.O dönemde PALA ailesi ?Darbe zihniyetlisi CİNDORUK´un Partisinin? İlçe Başkanlığını açtılar.

Seçimi Bakan ve Başbakanın ismi ile kazandı. Ak Partinin en zayıf ilçe adayı idi. İl Genel Meclisi görevi sırasında proje ve fikir üretemedi.

Türkçeyi kalınlaştırması ile eleştiri aldı. Prof.Dr.Recep TOPARLI´dan dil dersi alması bekleniyor.

 

  SİVAS POSTASI

Binlerce insanın hep umudu oldu. İyi ki varsınız diyen binlerle geleceğe ilerlemeye devam ediyor. Ne yandaş oldu ne Candaş. Halkın terazisi ile ölçerek olaylara yaklaştı. Sert oldu sert vurdu.Sivas için Don Kişot oldu. Yalan ve düzenbazların korkulu rüyası oldu.

Hokkabazların köşe kapmacıların, düzenbazların hep karşısında oldu. Pek çok iftira atıldı ama dik durup sert vurmaya devam etti.

2016 yılında da Sivas için savaşmaya devam edecek. Hiç kimse olmasa dahi Sivas Postası halk için halkın yararı için var olmaya devam edecek.,

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —