Tarih: 31.12.2015 21:51

Sivas 2015 Panorama

Facebook Twitter Linked-in

 

Osman YILDIRIM

STSO BAŞKANI

Sivas´ı yıllar yılı oyaladı. TOBB ETÜ dedi şimdi de onaylanmıyor diye feryat ediyor. Seçimi zar zor aldı. Şehir onun döneminde güç kaybetti. Kendi ise ekonomik olarak güçlendi. Çarşı ona hep karşı oldu ama seçimi yinede aldı. Tokat´a AVM yaptı.Doğan ÜRGÜP ile iyi ilişkiler kurup Sami AYDIN´ı indirdi. Şimdi ise Sami AYDIN ile iyi ilişkiler içinde. Her devir ve dönemin kazananı oldu.

Her zaman iktidar ile iyi geçindi. Onun oda başkanlığı adeta SİVAS´ı felç etti. Göç devam etti, ekonomi daraldı.

Seçimi ise tam kaybedecekken, yarım bir zafer ile seçimi aldı. Seçimi alır almaz yine kendi işlerine daldı.

2016 yılında da diğer yıllarda olduğu gibi SİVAS için bir icraat içerisine girmesi beklenmiyor.

 

Hilmi BİLGİN

Sivas Milletvekili

Anketlerde halk temayülünde dereceye giremezken, bunu bildiği için Genel Merkez temaslı olarak listeye girdi. AK Parti onun yüzünden epey oy kaybetti.

Ak Parti İl Başkanı ZİYA ŞAHİN´i indirmek için atağa kalktı. Bakan YILMAZ´ın son dakika engeli ile bu girişiminde başarı sağlayamadı.

Seçildiği günden beri derli toplu hiçbir icraatın içinde adı geçmedi. Halka yönelik, hizmet çıtasını yükseltemedi. Vekilliği süresince hep eleştiri aldı. Özellikle Kangal Termik Santralının özelleştirilmesi zamanında ortalarda pek gözükmedi.

Ortaya koyduğu ne büyük bir projesi oldu, ne de büyük bir projenin şehre kazandırılması hususunda gayreti oldu. Yakın arkadaş gurubunun alkışı haricinde, toplunun büyük kesimi tarafından şiddetle eleştirilmeye devam ediyor. Sivas´ta pek çok ufak tefek atamalara dahil oldu. Okul müdürlüğü atamaları, asgari ücretle güvenlik görevlisi alımı ile ilgilendi. Kendine siyaseten engel olacak arkadaşlarını ustaca diskalifiye etti.

 

SAMİ AYDIN

BELEDİYE BAŞKANI

İkinci defa Başkan oldu. 2 yıl geçti ortada bir şey yok. Sadece elle tutulur olarak Adliye Binası ve İl Özel İdaresi lojmanlarını yıktı.

SSK Hastanesi varken yola dokunmadı Sivaslı çile çekti, hastane taşınır taşınmaz yolu genişletmeye başladı.

Kızılırmak ve yeni hastane etrafında yüksek katlı yapılaşmalar dikkat çekti. Bunların imara uygun olduğunu dile getirdi. Lakin ?imara uygun olanların vicdana uygun olup olmadığı? hep sorgulandı.

Belediyede iyi bir ekip kuramadı. Gerek Başkan yardımcıları, gerekse birim müdürlerinin pek çoğu işlerinin ehli olmadıkları için kamuoyunda eleştiri aldı.

Yanına aldığı bir cümle basın mensubu ile ?çatal kaşık sesleri?arasında yüzyıllık iş yaptım dedi ve milleti gülümsetti.

Müteahhitlerin en sevdiği Başkan olarak anılmaya başlandı. Yapılan AVM´ler ile bir ilgisinin olup olmadığı kamuoyunda merak ediliyor.

Duyarlı pek çok insan AYDIN´ın KIZILIRMAK´a dokunmasından korkuyor. KIZILIRMAK´ın Devlet Projesi olması arzulanıyor. Aksi takdirde BAŞKAN´ın burayı da AKSU gibi yapıp ırmağı kadükleştireceğinden endişe ediliyor.

 

 Faruk KOCACIK

C.Ü REKTÖRÜ

Cumhuriyet Üniversitesi onun zamanında en kötü yılları yaşadı ve de yaşamaya devam ediyor.

KOCACIK geldiği günden bu yana özellikle yanlı kadrolaşmalar ile gündemden hiç düşmedi. Hala yanlı kadrolaşma yapılıyor ve ötekileştirmeler devam ediyor eleştirilerine almaya devam ediyor. Üniversitenin şehirle ünsiyeti noktasında gözle görülür bir çalışma hali hazırda soluklanmadı.

Şehirde birkaç esnafın oğlu veya kızını öğretim görevlisi veya şirket işçisi olarak alarak göz boyadı.

CÜSAM kuruldu ve hemen unutuldu. Mehmet BAKIR, Ferit KOÇOĞLU, Hüseyin Sarı ve Hüseyin YILMAZ ile anıldı.

Rektör adayı olması beklenmiyordu lakin yeniden aday oldu. Aday olur olmaz yanından hiç eksik etmediği ?mavi boncukları? yeniden dağıtmaya başladı. Şans tanınmıyor. Faruk KOCACIK ve ekibinden üniversite kurtulmak için adeta gün sayıyor.

 

Selim DURSUN

Sivas Milletvekili

Sivas´a geldi. Seçildi? Ankara´ya gitti. Daha da sesi çıkmadı?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —