Sivas 2015 Panorama

Sivas 2015 Panorama

2015 Yılına Bakış

 

İsmet YILMAZ

MİLLİ SAVUNMA BAKANI

Kabinedeki tek SİVASLI Bakan. Yıldız Dağı ile ilgili çalışmalara tam destek verdi. Şehrin irili ufaklı ödeneklerini ayarladı. İsmi hiçbir şaibeye bulaşmadı.

Sivas´ın TBMM´deki gururu oldu.

Sivaslılar özellikle 2016 yılında Bakan YILMAZ´dan çok şey beklemekteler. Savunma Sanayi yatırımlarının bir kısmının SİVAS´a kaydırılması beklenmekte.

 

Habip SOLUK

SİVAS MİLLETVEKİLİ

Devlet tecrübesi var. Sivas´ta OSMAN YILDIRIM ile fazla yakın olduğu için hep eleştiri aldı. Ancak, şehrin teknik işleyişine hakim bir isim. Özellikle LOJİSTİK KÖY´ün BOSTAN KAYA´ya kurulması fikri şehirde beğeni topladı.

2016 yılında Sivaslılar İsmet YILMAZ ve Habip SOLUK ikilisinden önemli icraatlar beklemekte.

LOJİSTİK KÖY, DEMİR ÇELİK FABRİKASI´nın yeniden Devlete geçmesi ve Savunma Sanayi Yatırımları şehirde isteniyor.

                                                                                          

Osman BOYRAZ

İstanbul Milletvekili

Gürün SUÇATI Kasabası doğumlu. İstanbul´daki Sivaslılar´ın her işine koşan enerjik genç bir vekil.Vizyon ve misyon sahibi gelecek vaad eden bir siyasetçi. İstanbul Milletvekili olmasına rağmen SİVAS ile ilgili her konuya müdahil olmaya çalıştı. Basına yansımamasına rağmen pek çok ödenek ve işin takibini yaparak memleketine kazandırdı. Sivaslılar tarafından beğeni ile takip ediliyor.

2016 yılında da başarı göstereceği biliniyor.

 

Ali AKYILDIZ

CHP Sivas Milletvekili

Dürüst samimi, doğal bir isim. Meclise girdiği günden bu yana önemli çalışmalar yaptı. Pek çok sorunu gündeme getirdi. Sivas için yoğun uğraş veriyor. Sivas´ta her görüşten insan tarafından sevilen nadir özel bir siyasetçi.

2016 yılında da önemli gayretler içinde olacağı sanılıyor.

 

Alim BARUT

SİVAS VALİSİ

Sivas Kitap Günlerinde eşi ile birlikte yer aldı. Hemen hemen bütün programları yakından izledi. Bu çok beğeni topladı.Devletin kurallarına riayet etti. Hiçbir kanunsuzluğa sapmadı.

SİDEMİR´den alınan  kayyumluk ücretini reddetti. Bu davranış kamuoyunda alkış aldı.

 

Ziya ŞAHİN

Ak Parti İl Başkanı

Göreve geldiği günden bu yanma Bakan İsmet YILMAZ´ın tam desteğini aldı. Lakin başta Hilmi BİLGİN olmak üzere bazı yerel siyasi aktörlerce görevden aldırılmaya çalışıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU´nun siyasi düşüncesine sahip bir isim. Seçimde alınan başarıdan sonra, İl ve Merkez ilçede bazı ikilik çıkaranları 2016 içerisinde elemesi bekleniyor.

 

Mustafa ALTINSOY

İl Milli Eğitim Müdürü

Göreve yeni başladı. Önemli bir gayret içerisinde. Şehrin eğitim çıtasının yükseltilmesi için MEDENİYET duruşlu büyük bir çaba gösteriyor. Lakin en büyük engel, statükocu ve beceriksiz okul idarecilerinin çokluğu. Milli Eğitim Müdürü´nün onca koşturmasına rağmen, pek çok okulda yaprak dahi kımıldamıyor. Hatta Milli Eğitim´in kanun ve emirleri uygulanmıyor.

Dönem sonunda bir performans değerlendirmesi yapması bekleniyor. Kanunların kendisine verdiği yetkiyi kullanarak ?4 yılı doldurmasalar dahi performansı düşük olan okul idarecileri görevden alınır? ibaresini hayata geçirmesi bekleniyor.

Performansı düşük bazı okul idarecileri ve emekliliği geldiği halde yeniden görevlendirilen okul idarecilerinin, eğitimde yakalanan ivmeyi baltalamalarına müsaade etmemesi arzulanıyor. 



Anahtar Kelimeler: Sivas 2015 Panorama
Ali Akyildiz´s!
6.01.2016 23:20:12
Milletvekili Ali Akyildiz, Sizden once CHP´de ILK Milletvekili Adayi var Iken, Alevi Kimliginizden dolayi ILK Siradan Aday gosterildiginiz bilgisi dogru Mudur? Ikincisi, Zaten AKP Genel Secim Vaatlerinden biri olan Ikinci Devlet Universitesi fikrinde sanki Sizinmis gibi Baliklama Atlamaniz Siyasi bir Rant arayisi Midir?