Tarih: 31.12.2017 16:51

Sivas 2017 Panorama

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

Doğan ÜRGÜP (Belediye Eski Başkanı)

2017 yılı içerisinde yeniden sahneye indi. Protokollerde boy gösterdi.Başkan olmak için uğraştığı kamuoyu tarafından analiz ediliyor.Belediye Başkanlığı zamanında başarısız bir dönem geçiren ÜRGÜP´ün yeniden aday olma girişimleri komik bulunuyor.

Her ne kadar Sami AYDIN´ın korkulu rüyalarından biri olsa da SİVASLILAR artık bu iki ismin Belediyeden ellerini çekmesini istiyorlar.

Sami AYDIN Belediye Başkanı

2017 yılı içerisinde en çok eleştiri alan bir isim. Halkla ünsiyet kuramadı. Sivaslılar, oyları Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´a verdiklerini her fırsatta dile getirdiler.

Kaldırım yapıp sökmesi ile de eleştirilerin odağına yükseldi. Şehirdeki ticari ilişkilere dahil olduğu iddiaları özellikle b u dönemde ayyuka çıktı. Belediye içerisinde de iyi bir ekip kuramamakla suçlandı. Özellikle Başkan Yardımcılarının konuya vakıf olmaması kamuoyunda sıklıkla eleştiri aldı. 2017 yılı Başkan AYDIN için başarısızlık olarak algılandı.

Yanlı imar uygulamaları hep gündemde oldu. Tarihi eserlerin yanını imara açmakla suçlandı. Kısmi imar revizyonları ile yanlı davrandığı iddia edildi.

 Osman YILDIRIM STSO Başkanı

2017 yılı onun için iyi geçmedi. Esnaf ve ticaret erbapları tarafından eleştirildi.

SİVAS POSTASI´nı her fırsatta mahkeme vermeye devam etti.Ama SİVAS POSTASI ise seviyeli eleştiri yapıp bel altı asla vurmadı.SİVAS POSTASI gazete, olarak yoluna devam edecekken YILDIRIM ?bir daha dünyaya gelse sanatçı? olma ukdesinde kalmaya devam etti!...

Şehrin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamamakla eleştiri almaya devam etti. Gelen her iktidar ve yönetici ile iyi geçinme hareketinden ödün vermedi.

Bir zamanlar Doğan ÜRGÜP ile bir olup Sami AYDIN´ın seçimi kazanmasında etkin oldu. Sonra da Sami AYDIN ile birlik olup Doğan ÜRGÜP´ün yenilmesinde başrol oynadı.

STSO olarak şehrin göç vermesine dur diyecek çözümler noktasında başarı gösterememekle eleştiri aldı.

Ticari ortaklıklarında ise başarılı olduğu dile getirilmekte. Olası bir STSO seçimi dahilinde Ak Parti´nin karşısına bir aday çıkarmasından korktuğu belirtilmekte.

Erdal KARACA

Kamuoyu önüne pek çıkmasa da gölge BAŞKAN olduğu yorumları yapıldı. Başkan AYDIN´ın sağ kolu. Ticarette üstün bir deha. Osman YILDIRIM ile Sami AYDIN´ın ilişkilerini düzenleyen biri olarak biliniyor.

Semiha EKİNCİ

2017 yılında da Allah var koşturdu durdu. Şen Bacı olarak bilindi. Şehrimiz kadınlarını etkinliklerle ağırladı. Üniversitede CAFE işine bulaşmasa daha iyi olacaktı. İstasyon Caddesinde arkadaşları ile yürürken, bir eliyle ağzını kapatarak konuşması komik bulunuyor.Zira dudak okuma yöntemi ile ne konuştuğunun anlaşılmasını istemiyor yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

2017 yılı onun için iyi geçti. 2018 yılında da vekillik koltuğunun birini kapmak için uğraşacağa benziyor.

Ve... SİVAS POSTASI
2017 yılında da Türkiye´nin en dikkat çeken yerel gazetesi oldu. Ne kadar anormal insan varsa bir mıknatıs gibi kendisine çekti.
 Yazarlarının her birinin görüşü diğerinden yüzde yüz farklı olan özgür bir gazete olarak kayıtlara geçti.
Ne kadar yolsuzluk, haksızlık ve usulsüzlük  varsa kamu yararına korkusuzca dile getirdi.
Tavizsiz yayın politikası yanı sıra KÜLTÜREL konulara da özel önem verdi.
?HİÇ VAR OLMAYACAK BİR DÜNYA? düşünü daha yıllar yılı aramaya devam edecek



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —