Tarih: 31.12.2017 16:53

Sivas 2017 Panorama

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

Ali KIZILTUĞ

Divriği´den Türkiye´ye yayılan içli bir ses. Ömrünü sanata ve SİVAS´a adadı. ?Öf Öfff?? adlı bestesi dillerden hiç düşmedi.2017 yılı kültür sanat dünyasının en acı kayıplarından biri oldu. Divriği´ye defnedildi.

Zeliha İlhan Doymuş (TRT de Yapımcı)

SİVASLI başarılı bir isim. TRT ekranlarında yayınlanan ?Ömür Dediğin?ismli programın yapımcısı. Sivas´ın gurur kaynağı. Hanımefendi kişiliği ile de taktir toplayan bir isim. Ömür Dediğin isimli  program 2016 yılında pek çok ödül aldı.

Zeliha İlhan DOYMUŞ Ömür Dediğin´e pek çok Sivaslı´yı da konuk etti. Aşık İsmeti programı izlenme rekorları kırdı. Her fırsatta Sivas´ı öne almaya çalışması büyük beğeni topladı. 2018 yılında da önemli icratlar içinde olacağı biliniyor.

Prof.Dr. Mustafa ÜNAL (Akdeniz Üniversitesi Rektörü)

Sivas GÜRÜNLÜ. Türkiye´nin en başarılı Rektörlerinden biri. Başarılı bir yönetici başarılı bir tıp adamı.Öğrencilerin en sevdiği rektör olarak kayıtlara geçti.2017 yılı başarılarla geçti.2018 yılında da başarılı işler yapmaya devam edeceği öğrenildi.

 Nurullah ALBAYRAK (Türk Ulaşım Sen İl Temsilcisi)

Şehirdeki olumsuzlukları yüksek sesle dile getirdi durdu. Her şart ve durumda şehrin menfaatleri için risk alıp dik duruş sergileyen bir insandır. HIZLI TREN güzergahının şehir merkezinde kalması için yoğun çaba gösterdi. Tüdemsaş için de yoğun çaba gösterdi. Onlarca basın açıklaması yaptı. Sivas STK´larının ?emret efendim? mantığını reddederek asil bir duruş ve profesyonel bir yaklaşım ile adeta tek kişilik bir ordu gibi mücadele etti.

Şehir baronları ve çıkar adamlarını en sevmediği kişi oldu lakin halkın gözünde değeri her gün daha da arttı.

Sendikal görüş ve düşüncelerinin yanı sıra milli ve manevi konulardaki tavizsiz duruşu ile de takdir edilmekte.

İsmi ZARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI için geçmekte?

 Bilal SERT (Senarist/Akademisyen)

Cumhuriyet üniversitesinde görev yapan sıra dışı bir akademisyen.

Türkiye´nin OSCAR Adayı KALANDAR SOĞUĞU filminin senaristini Mustafa KARA ile birlikte yaptı. Pek çok film projesini dillendiren bir aydın. Sivas´ın aydınlık geleceği için düşünceler üretmesi yanı sıra dünya sinema ve edebiyat dünyasına da hakim bir entelektüel. 2018 yılında da bu tür çalışmalara ağırlık vereceği biliniyor. Kültür ve sanat konularında istişare yapılacak ehil bir insan?

 Murat ERCANLI (Sinema Oyuncusu)

Sivaslı. Sivas´ın yetiştirdiği bir sinema oyuncusu. Antalya´da yaşıyor. Pek çok reklam filmi ve korku filminin içinde yer aldı. Tiyatrocu aynı zamanda. ?Kuyu? gibi önemli yapıtların içinde 2016 yılında yer aldı. 2018 yılında da pek çok sinema etkinliğinin içinde olacağı belirtilmekte. Aynı zamanda SİVAS içinde ne yapılacaksa yapacağına dair söz veren bir memleket sevdalısı.

Ve... SİVAS POSTASI
2017 yılında da Türkiye´nin en dikkat çeken yerel gazetesi oldu. Ne kadar anormal insan varsa bir mıknatıs gibi kendisine çekti.
 Yazarlarının her birinin görüşü diğerinden yüzde yüz farklı olan özgür bir gazete olarak kayıtlara geçti.
Ne kadar yolsuzluk, haksızlık ve usulsüzlük  varsa kamu yararına korkusuzca dile getirdi.
Tavizsiz yayın politikası yanı sıra KÜLTÜREL konulara da özel önem verdi.
?HİÇ VAR OLMAYACAK BİR DÜNYA? düşünü daha yıllar yılı aramaya devam edecek. 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —