Sivas 2017 Panorama

Sivas 2017 Panorama

Sivas 2017 Panorama

SPHM ÖZEL HABER 

İsmet Yılmaz (Milli Eğitim Bakanı)

Sivas´ın kabinedeki temsilcisi.  Pek çok yatırım için elinden geleni yaptı. Pek çok projeye ödenek sağladı. Okul yapımı ve onarımı için SİVAS´a 2017 yılında da her türlü ödeneği gönderdi.

SİVASLILAR´ın Ankara´da baş vurdukları isim.Bakan YILMAZ´ın Sivas´a o kadar çok önem vermesine rağmen yerel bürokrasinin tembelliği herkes tarafından dile getirildi. Vali Davut GÜL´ün şehre Vali olarak gelmesinde en baş role sahip olan YILMAZ, son yılların en iyi Vali seçimini şehir için yapması kamuoyunda olumlu bulundu. 81 İl içinde kabinde bir SİVASLI Bakanın bulunmasının kıymetinin bilinmesi gerekiyor.

 Habip SOLUK (Sivas Milletvekili)

Üstün zekalı.Değişik bir insan. Analitik zekaya sahip. Sivas için koşturan bir isim. Duble yollar ve Lojistik Köy çalışması takdire şayan. Hızlı Tren için de çok uğraş verdi.Şehrin iş bilmez zavallı pek çok STK´sını yüzlerine bakarak yerden yere haklı olarak vurdu.

Pek çok meseleyi tereyağından kıl çeker gibi halleden bir siyasi. İsmet YILMAZ ve Habip SOLUK sayesinde pek çok ilçe Belediyesini Ak Parti kazandı.

Habip SOLUK´un bu yeni dönemde özellikle ?LOJİSTİK KÖYE? odaklanması bekleniyor.

 Davut GÜL (Sivas Valisi)

Son yılların en gayretli Valisi. Halk tarafından çok seviliyor. İkinci HALİL RIFAT PAŞA olarak görülüyor. Her an her saniye  şehrin her yerinde. O göreve başladıktan sonra bürokraside yavaş yavaş ?çalışmama düzeni? bozulmaya başladı. Halkla ünsiyet kurmada çok üstün başarı gösterdi. Vilayeti, uzun aradan sonra yeniden DEVLETİN en muteber yeri yaptı. Cumhurbaşkanının güveni ve desteği ile şehirde taşları yerinden oynattı. SİVAS´ta uzun yıllar kalarak, bu şehrin gelişmesine önemli katkılar sunacağı belirtiliyor.

 İsmail TIMUÇİN (ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı)

Hoş, latif, babacan, ileri görüşlü bir sanayici. SİVAS´a ağır sanayi kültürü kazandırma yolunda emin adımlar atıyor. 1000 civarında insanın ekmek kapısı konumundaki ESTAŞ´ı, ekibi ile birlikte geleceğe hazırlıyor.Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın ?istihdam? çağrısına ilk önce cevap vererek işçi alımını devam ettirmesi takdir ile karşılandı. Dünya devleri ile mücadelede bir an bile geri durmayıp, TÜRKİYE ve SİVAS´ın alnını ak etmeye devam ediyor.

2018 yılında da ESTAŞ´ın sürpriz ataklarının devam edeceği biliniyor.

 Osman BOYRAZ (İstanbul Milletvekili)

Gürün SUÇATI doğumlu. Başarılı bir siyasi isim. İSTANBUL Milletvekili olmasına rağmen, SİVAS´ı da elden hiç bırakmadı. GÜRÜN de pek çok öğrenciye TABLET BİLGİSAYAR, GİYİM ve KIRTASİYE desteği sağladığı gibi SİVAS merkezde de pek çok öğrenciye tablet bilgisayar sağladı.

TOHMA ÇAYI´nın etrafını DSİ vasıtasıyla elden geçirdi. Köy konakları yapımı için elinden geleni yaptı. SİVAS´ın gururu olarak TBMM´de 2018 yılında da başarılı çalışmalar ortaya koymaya devam edecek.

 Necmettin MERMER

Altınyayla Belediye Başkanı. Küçük bir ilçe olmasına rağmen burası ile ilgili güzel işleri hayata geçirdi. Köy olan yeri İLÇEYE çevirdi. TOKİ çalışmaları, su kanalları, iş merkezleri ve Tonus Kalesini hayata geçirdi. Kültürel konularda da önemli gayretlere destek oldu. Altınyayla tarihinde ilk olan GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ (GES)i onaylatarak önemli bir ilke imza attı.

Altınyayla yanı sıra ŞARKIŞLALILAR tarafından da sevilen başarılı bir isim olarak görülüyor. Altınyayla ve Şarkışlalı pek çok insan, MERMER´i bu yöreleri temsilen TBMM´de vekil olarak görmek istediklerini dile getiriyorlar.

 Osman ADA

SİVAS´ta herkes tarafından tanınan bir isim. STSO eski Başkanı. Sivri çıkışların ile taşları yerinden oynatan biri. SİVAS´ta çalışmayan bürokratları en sert bir şekilde eleştirmesi ile tanınıyor. Şehir içinden veya şehir dışından pek çok insanın kendisi ile istişare ettiği herkes tarafından biliniyor.

Toplumsal tabanı olup, şehrin kanaat insanlarından biri. Vali Davut GÜL´ün şehir için bir şans olduğunu ve Vali GÜL´e destek verilmesini her ortamda yüksek sesle dile getirmeye devam ediyor.

 



Anahtar Kelimeler: Sivas 2017 Panorama
Dogruya Dogru
2.01.2018 09:22:32
Kim ne derse desin bu yıl valinin yılıydı, şehri tekrar kazandı, vatandaşın derdine ortak oldu, kah cenazede, kah düğünde, kah gece nöbetlerinde insanların yanında oldu, keşke 3-5 sene daha burada kalsa