Tarih: 31.12.2017 17:10

Sivas 2017 Panorama

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

TACETTİN KEPENEK

Sivas doğumlu ve 53 yaşında olup İnşaat Mühendisidir. Ankara da özel sektörde çalışırken, 1992 yılında Sivas´a gelerek, Sivas Belediyesin de göreve başladı. Özbelsan A.Ş. Belediye Proje Müdürlüğü ve Sibeski müdürlükleri görevlerinde bulundu. Sivas belediyesinde ki memuriyet görevinin ardından, istifa ederek özel sektöre geçti. Madencilik ve İnşaat sektörü ağırlıklı olmak üzere çok farklı iş kollarını içinde barındıran, iki büyük özel şirketin genel müdürlük görevlerinde bulundu. 2014 yılından itibaren de serbest olarak, proje yatırım koordinatörlüğü, danışmanlık, müteahhitlik ve serbest inşaat mühendisliği faaliyetlerinde bulunmaktadır.

Hem belediyecilik, hem de özel sektörde aktif ve başarılı bir çalışma hayatı sergilerken, çeşitli platformlarda farklı görüş ve fikirleri ile analitik düşünce yapısını ortaya koymakta ve çalışmalarda bulunmaktadır. Bu güne kadar yerel siyasetin kısır döngüsü dışında kalmayı tercih eden, somut ve reel düşünce ekseninde toplum yararına fikirler ve çalışmalar yapma gayreti içinde olan değerli ve yetişmiş bir insanımızdır. Tacettin Kepenek ve benzeri değerlerimizin var olduğunun bilinmesi bile önemlidir. İşte bu sebeple, rezerv niteliğinde ki yetişmiş değerlerimiz, bu panoramalarda yer almayı hak etmektedir?

İsmail KARAHAN

Sivas doğumlu, 49 yaşında ve elektrik mühendisi olup, üniversiteye kadar eğitim hayatını Sivas´ta geçirmiş ve çalışma hayatına Sivas Belediyesinde başlamıştır. Ankara Büyükşehir belediyesi EGO genel müdürlüğü bünyesinde çalışma hayatına devam etmiş ve daha sonra istifa ederek, Özel sektöre geçmiştir. Eskişehir Doğalgaz Şirketinin genel müdürlüğü görevinde bulunmuş, akabinde, Enerji Piyasası Kurumu EPDK da Doğalgaz´dan sorumlu Başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır. Şu anda Savunma bakanlığına bağlı AselsanNet şirketinin genel müdürü olarak görevine devam etmektedir.

Şehrimizin yetiştirdiği değerli bir teknokrat olarak, , yetişmiş ,başarılı bir rezerv insan kaynağı olarak panoramız da yerini almıştır.

Vedat YÜKSEL

Sivas, İmranlı doğumlu ve 51 yaşında olup İnşaat Mühendisi´dir. Çalışma hayatına Sivas Belediyesinde başlamış, imar müdürlüğü dahil bir çok görevde bulunmuştur. Abdüllatif Şener´in Maliye bakanlığı döneminde Özel kalem müdürlüğü yapmıştır. Bir dönem Saadet partisinden, İmranlı belediye başkanlığına seçilmiş ve İmran´lı belediye başkanlığı yapmıştır. Belediye başkanlığının ardından Ankara Keçiören belediyesinde çalışmaya başlamış ve halen aynı belediyede çalışma hayatına devam etmektedir.

 

Özellikle belediyecilik alanında yetişmiş bir hemşerimizdir. Gerek insani vasıfları, gerekse teknik ve idari vasıflarından dolayı, yetişmiş insan rezervi olarak panoramıza girmeyi hak eden hemşerilerimizden biridir.

Prof. Dr.Gökhan GÖKÇE

Sivas´ın yetiştirdiği önemli bir hekim. Alanında uzman. Pek çok hasta il dışından gelip kendisine tedavi olmakta. Aynı zamanda zarif kişiliği ile de tanınmakta. 2017 yılını da başarılar ile tamamlayan GÖKÇE´nin, 2018 yılında da SİVAS insanına hizmet etmeye devem edeceği biliniyor.

Hüseyin KAYA

Türk Edebiyatına önemli katkılar sunan bir SİVASLI. Şehrin yetiştirdiği ve şehirde yaşayan önemli bir değer.Yazı ve şiirleri ile dikkat çekmenin yanı sıra, eğitimci yönü ile de örnek bir insan. Entelektüel donanımı ile bu şehre ivme kazandıran isimlerden biri..

Ve... SİVAS POSTASI

2017 yılında da Türkiye´nin en dikkat çeken yerel gazetesi oldu. Ne kadar anormal insan varsa bir mıknatıs gibi kendisine çekti.
 Yazarlarının her birinin görüşü diğerinden yüzde yüz farklı olan özgür bir gazete olarak kayıtlara geçti.
Ne kadar yolsuzluk, haksızlık ve usulsüzlük  varsa kamu yararına korkusuzca dile getirdi.
Tavizsiz yayın politikası yanı sıra KÜLTÜREL konulara da özel önem verdi.
?HİÇ VAR OLMAYACAK BİR DÜNYA? düşünü, daha yıllar yılı aramaya devam edecek.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —