Tarih: 31.12.2017 17:12

Sivas 2017 Panorama

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

Ahmet SEVİM

Sivas sosyal hayatında bir kanaat insanı olarak yıllarca yer aldı.

28 Şubat döneminde pek çok sıkıntıya uğradı lakin dik duruşundan ödün vermedi.

17-25 Aralıktan önce ve sonrasında FETÖ yapılanmasının eğitimdeki sinsi planlarını engellemeye başladı. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi öncesinde bu yapının okullaşması önünde en büyük engel oldu. FETÖ mensuplarının tehditlerine rağmen onlara boyun eğmedi.

FETÖ okullarının açılmasına izin vermedi. Ankara bağlamlı gece tehdit telefonları gelmesine rağmen FETÖ okullarının açılmasını engelledi.

FETÖ mensupları ve gizli FETÖ sevenlerin Sivas´ta en nefret ettikleri isim.

 İbrahim YASAK

Sivas Kültür ve Sanat Hayatı içerisinde yer almış bir isim. Pek çok eseri bulunmaktadır. Pek çok gazete ve dergide yazıları olan biri. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Bakan Danışmanı olarak görev yapmakta. SİVASLILAR´ın Ankara temaslarında elinden geleni yapan ve gelen SİVASLILARI karşılayıp uğurlayan İbrahim YASAK, şehrin yetişmiş insanları arasında.

 Ahmet Rüştü ATALAY

1978 doğumlu. Güreşçi?Milli sporcumuz. 22 defa Türk Milli Takımını temsil etti. Bir dünya şampiyonu. Hayatı başarılar ile dolu.2013 yılında Bosna Hersek´de 97 kg. dünya şampiyonu oldu.

Böyle başarılar ile dolu bir ismin nasıl oluyor da küçük bir ilçede Gençlik Spor İlçe Müdürü olarak görev yaptırılıyor anlaşılamıyor.

Bir dünya şampiyonunun Sivas Gençlik ve Spor çalışmalarını dünya standartlarına yükseltmesi dururken, küçük bir ilçede tutulması şehir adına büyük bir kayıp olarak adlandırılıyor.

 Bekir GÜZELDAĞ

Sivas Kültürünün aşığı. Şehrin Karacaoğlanı adeta. Nerde türkü var, nerde sanat var, nerde gönül var 2017 yılında hep orda oldu.TRT´de SİVAS´ı tanıtan pek çok program yaptı. TRT AVAZ ve TRT HABER de defalarca yayınlanan bu özgün çalışmalar ile şehri tanıttı.

VİZYON 58 ekranlarında yer alan ?HİKAYELERİYLE TÜRKÜLERİMİZ? isimli program gözyaşları ile izlenme rekorları kırdı..

2018 yılında da pek çok yeni çalışmanın içinde yer alacağı bilgisine ulaşıldı.

Hamza YERLİKAYA

Sivas Eski Milletvekili. Şuan da Cumhurbaşkanı Danışmanın olarak görev yapmakta.İmi yeniden dar bölge seçim sistemi gelmesi halinde SİVAS vekilliği olarak geçiyor.

 Ve... SİVAS POSTASI
2017 yılında da Türkiye´nin en dikkat çeken yerel gazetesi oldu. Ne kadar anormal insan varsa bir mıknatıs gibi kendisine çekti.
 Yazarlarının her birinin görüşü diğerinden yüzde yüz farklı olan özgür bir gazete olarak kayıtlara geçti.
Ne kadar yolsuzluk, haksızlık ve usulsüzlük  varsa kamu yararına korkusuzca dile getirdi.
Tavizsiz yayın politikası yanı sıra KÜLTÜREL konulara da özel önem verdi.
?HİÇ VAR OLMAYACAK BİR DÜNYA? düşünü daha yıllar yılı aramaya devam edecek. 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —