SİVAS 2019 PANORAMA

SİVAS 2019 PANORAMA

Sivas 2019 Panorama

Prof.Dr. Recep TOPARLI

SİVAS sözlüğü 2019 yılının en güzel çalışmasıydı.Evliye Çelebi´nin seyahatnamesinde geçen SİVAS bölümünün kültür hayatımıza kazandırılması için de uğraş veriyor.  Sezai KARAKOÇ´a verilen fahri doktora çalışmasında yer alması da memnuniyet oluşturdu.

 Doç.Dr. Arife KAPDAN

C.Üniversitesi Çocuk Diş bölümünün başarılı hocalarından. Uzun yıllardır SİVASLILAR´ın hizmetinde. Çocukların diş tedavisinden gösterdiği özen ve güler yüzü ile takdir ediliyor. 2020 yılının nice güzellikler getirmesini diliyoruz.

 Prof. Dr. Ahmet YILMAZ

C.üniversitesi Eski Başhekimi. Şarkışlalı? Başhekimliği zamanında titizliği ile dikkat çekti.Hastane borçlarını azaltmak için elinden geleni yaptı. 2020 yılının iyilikler getirmesini diliyoruz.

Avukat Ömer ADA

Cumhuriyet Eski BAŞSAVCISI? Başarılı bir hukuk adamı. Avukatlık mesleğinin SİVAS´ta önde gelen isimlerinden. Zarif, anlayışlı, felsefi derinliği olan sıra dışı bir insan?

 Mustafa BALEL

Türk Edebiyatının en önemli hikayecilerinden biri. Dünyada çok tanınıyor. Eserleri pek çok dile çevrildi. SİVAS´ın adeta öykü bayrağı. 2020 yılının ona güzellikler getirmesini diliyoruz.



Anahtar Kelimeler: SİVAS 2019 PANORAMA
TURNUSOL KAĞIDI OLARAK ÖLÜM HABERLERİ VE YANLI KADROLAŞMALAR
24.12.2019 19:27:08
SCÜ web sayfasında zaman zaman çıkan ?ölüm haberleri?nde çıkan bilgilerde: Filancanın babası, filancanın kayınpederi, filancanın ... şeklinde bilgiler yer almaktadır!Ölen kişi en az 2 veya 3 kişi ile SCÜ içinde akrabalığı var!...Batı toplumları ?başarı? temelli ilerler iken, bizdeki kurumlar ?aile? temelli ilerliyor! Batılı ?evrensel akılcı? ilkeler ile yol alır iken, bizdeki kurumlar ?ilkel bağlar? ile yol alıyor! Batılı ?yaratıcı zeka, çalışkanlık, üretkenlik? üzerinden hareket eder iken, bizde ?itaat, tembellik? üzerinden!... Eeee, bu vb. tarz ?doğrulara? dayalı kurumsal yaşam ile ?İkinci Dünya Ülkesi? olmaktan bir türlü ?bir adım? ileri gidemiyoruz!... Mevcut sistem bu hali ile haksız-hukuka aykırı binlerce kadrolaşmaları ile yerden yere vurulan ?bazı yapılar? ile de bir farkının olmadığını görülmektedir!...Merak ettiğim, bu tür onlarca haberlerdeki ?haksız ve hukuka aykırı fiiller?e en başta siyasi, idari ve adli yetkililer, sonra da sivil toplum kuruluşları neden sessiz kalırlar? Bu ?çarpık sistem? nasıl devam etmektedir? ?Kimler? faydalanmaktadır? ?Kimler? zarar görmektedir? ...