Sivas Belediyesi´nde Neler Oluyor?

Sivas Belediyesi´nde Neler Oluyor?

Sami AYDIN yönetimindeki Sivas Belediyesi´nde aylardır devam eden huzursuzluklar sonunda su yüzüne çıkmaya başladı. İmardan sorumlu Başkan Yardımcısının görevden alındığı iddiası şehirde konuşulurken, bunun ana nedenlerinden birinin AVM ruhsatları olduğu

 

Sivas Belediye´sinde ikinci dönemini devralan Sami AYDIN şehir kamuoyunu şaşırtmaya devam ediyor. Göreve geleli bir yılı aşkın bir zaman olmansa rağmen, Eski Adliye Binası yıkımı haricinde kılını kıpırdatmayan AYDIN´ın, Ak Parti´nin seçim mağlubiyetinin de ana sorumlularından biri olarak kamuoyunda eleştiri alıyor.

Eski Sanayi, Ordu Evinin taşınması, Kızılırmak Projesi, Mevlana Tüneli gibi dev adımlardan ses seda çıkmazken, bunlara el atması gereken AYDIN´ın bir TV Kanalında sık sık cilalanmış laflar ederek pembe tablo çizmesi eleştiriliyor.

Son demde şehir kamuoyunda konuşulan bir diğer iddia ise şaşırtıcı mahiyette. Özellikle AVM ruhsatları ve imar ile ilgili sıkıntılar nedeniyle Başkan Yardımcısı ile ters düşen AYDIN´ın, Başkan yardımcısın görevden aldığı iddia edilmekte.

Hatta İmar ile ilgili bütün birimlerdeki yöneticilerin Başkan AYDIN tarafından zamanla değiştirileceği belirtilmekte.

Başkan Yardımcılığına ise eski dönem Özbelsan ekibinden birini getirecek olması ise tuhaf yorumlamalara neden olmaya başladı.

 

Şehir kamuoyunda konuşulan konuları cevaplaması içinBaşkan AYDIN´a soruyoruz?

--Başkan Yardımcısı Naci SÜHA´nın görevden alındığı iddiası doğru mudur?

--Başkan Yardımcısı ile AVM ruhsatları ile ilgili yaşanan sıkıntıların olduğu gerçek midir?

-- Herhangi bir Belediyeci veya çok yakınlarının yapılmakta olan AVM´lere ortaklığı bulunmakta mıdır?

-- Eski sanayi muamması ne zaman çözümlenecek?

-- Yeni göreve geleceği belirtilen ismin, ?İş Dünyası? ile yakın ticari bağı var mıdır?

-- Yeni göreve gelecek Başkan Yardımcısının yapılmakta olan AVM´ler ile organik bir bağı var mıdır?

 



Anahtar Kelimeler:
tolga
15.06.2015 00:31:37
Yine helal sivas postasına, haberi es geçmemiş, benimde fikrim şudur: Bir yılı geçti sami aydın kılını oynatmadı, hiç çalışmayan bir başkan imar dan sorumlu bir kişiyi neden görevden alırki acaba, pis kokular gelmeye başladı, medya ve hükümet bu işi takip etmelidir, soruşturulmalıdır,

metin
15.06.2015 00:39:03
Belediyede kargaşa Geç bile kaldı, belliydi zaten, düşünebiliyormusun Allah ın karşıyaka sında bile 300 m2 arsa 50 bin TL olmuş , dersinizki ,hayırdır denizmi geldi, sahilmi geldi, deniz kenarında bile 25 30 bin TL olan arsa lar sivasta ellibin, lira, neden, imar yapılmadığından , rantiye durumundan,,, haaa yapıldıysada nerede,,,,,,,, işte sonuç, pis kokular geliyor, bu konu irdelenmelidir,

taner
15.06.2015 00:46:57
Bu konu araştırılmalı ve hesap sorulmalıdır, bir parsel arsa nasıl oluyorda 25 bin Tl den , 50 bin Tl ye belediye değişince iki katına fırlıyor, sivasa deniz gelmedi sahil yok, Allah tan dolar biraz kımıldadı , altın düştü arsa fiyatları durdu, İmarla ilgili basın ve hükümet araştırma yapmalıdır, sivas bu konudada sahipsiz,,

mert_er@hotmail.com
15.06.2015 11:37:22
NACİYI BAŞTAN KOYMUYACAKTI SAYIN BAŞKAN ONU BILMIYORMUYDU NE DURUMDA OLDUGUNU

egrioturdogrukonus
16.06.2015 01:03:39
Özbelsan´da akrabaları ve can dostları var onlardan birini yapıştırır imara. Okuma yazması olmayan Şaban Kayayı getirir belki, belki de Ali Zorlu´yu getirir, "hım hım hım" diye tüm imarı çözer bizim Zorlu. Daha bu iyi günleri Aydın´ın. Geçen seçimlerde parsayı kaldıramamıştı ama şimdi deveyi hamudu ile yutacak Sivas halkı da afedersiniz trene bakar gibi bakacağız.

Sedat GECER
16.06.2015 08:38:56
Belediye Başkanı Bir hatasını Düzeltti altında ne var bilmem Bir Ak Partili olarak Dilerim ki bir sonraki imar müdürü olsun.Dışarı ile bağlantılı olanların o makamlarda işi olmamalı, insanların hakkı geçmemeli hoş karaman da bağlantılı .

Belediyeci
16.06.2015 11:32:08
Başkan AYDIN, görev değişiminde doğrusunu yaptı.Şimdi de İmAR Müdürü ve K.Dönüşüm Müdürünü değiştirmeli.Belediye kendini yenilmezse başarılı olamaz bence.

Vatan sever
18.06.2015 01:18:09
Sayın Belediyeci bu kadar bildiğine göre sana nereyi vermediler Sen nereyi istiyorsan söyle başkan atamanı yapsınlar inanıyorum kesin sen oturuyorsun

vatan sever
18.06.2015 01:26:10
Sayın belediyeci ye sormak lazım alınan müdürlüklerden hangisini ister Şu anda yeni giren D.Ü. zamanında alınan memurların ekserisi yatıyor evraklara imza atmamak için hertürlü bahaneyi uyduruyor Maalesef o zaman alınan personelin yüzde doksanı boş beleş kpss de 50 alamıyacak torpille giren adamlar Bier belediye 17 tane çevre mühendisini ne yapar İşte D.. zamanında böyle kadroların çoğu kalitesiz ve gereksiz personel alımına harcandı

kenan yıldız
18.06.2015 10:44:47
naci beyin kimseye boyun eğmediğini ben de bütün sivas halkıda biliyor herşeye evet demeyen birinin bugüne kadar belediyede görev yapması zaten bir mucizeydi??

belediye çalışanı
18.06.2015 17:01:38
Sami Aydın başarılı bir isim.ne yaparsa,doğru yapar...

Tuncay
23.06.2015 19:28:58
Arkadaşlar Sami Bey işini çok güzel yapıyor. Lütfen laf etmeyelim. Yalnız Belediye Başkanlığı´nı değil de MÜTEAHHİTLİYİ iyi yapıyor. Kızılırmak projesini de Hakkı´yla yapıyor. Parsel parsel imara açıp apartmanlar yapıp satmaya başladı bile. En büyük projesine başladı. Gözümüz aydın.