Tarih: 14.01.2018 10:03

Sivas Bu İsimleri Konuşuyor!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS, HIZLI TREN güzergahının değişmesi ile çalışmaların sekteye uğramasına neden olan isimleri konuşuyor. Mevcut kadim demir yolu ve gar hattı dururken, bir inat ve ben yaptım oldu mantığı ile hattı ve istasyonu ÜNİVERSİTE tarafına kaydıran Belediye Başkanı, STSO BAŞKANI ve Vekil şehrin en sert tepkisi ile anılıyorlar.

HIZLI TREN GÜZERGAH değişimi nedeniyle SİVAS çalışmalarının takriben 2 yıl gecikmesine neden olan bu üç ismin şehre ve devlete de maddi zarar verdikleri kamuoyunda yüksek sesle dile getiriliyor.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın son SİVAS ziyaretinde ?HIZLI TREN ÇALIŞMALARINI GECİKTİRENLERDEN BİZZAT HESAP SORACAĞIM? demesi ise kamuoyunda büyük takdir topladı. Diğer gecikmeler bir yana SİVAS gecikmesini akıllarına getiren SİVASLILAR, bu gecikmenin müsebbiplerinin bu üç isim olduğunu dile getiriyorlar.

Belediye BAŞKANI Sami AYDIN´ın yanına STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ı da alarak slaytlar halinde güzergah değişikliğini anlattığı herkesçe bilinirken, bunun altında yatan mantığının de ne olduğu merak ediliyor.

Milletvekili Hilmi BİLGİN´in ise güzergah değişikliğinin ANKARA ayağını takip eden bir isim olduğu, Ferudun BİLGİN ile bunu AHMET DAVUTOĞLU hükümetinden itibaren güzergah değişikliğini takip edip gerçekleştirdikleri işin uzmanlarınca dile getiriliyor.

Güzergah değişikliğinin devlete maliyetinin ise tahminlerin ötesinde olduğu biliniyor.SİVAS ayağının da bu isimler tarafından 2 yılı aşkın bir gecikme meydana geldiği.i ve bunun şehre kaybının ise çok fazla olduğun görüşleri dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —