Sivas Bu İsimleri Konuşuyor!

Sivas Bu İsimleri Konuşuyor!

HIZLI TREN´in Sivas ayağındaki çalışmaların gecikmesine güzergah değişikliğinin neden olduğu biliniyor. Aklın, bilimin ve kamuoyu isteğinin mevcut güzergah ve gar olduğu bilinmesine rağmen, güzergahı üniversite tarafına kaydırılmasında başrol oynayan Sami

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS, HIZLI TREN güzergahının değişmesi ile çalışmaların sekteye uğramasına neden olan isimleri konuşuyor. Mevcut kadim demir yolu ve gar hattı dururken, bir inat ve ben yaptım oldu mantığı ile hattı ve istasyonu ÜNİVERSİTE tarafına kaydıran Belediye Başkanı, STSO BAŞKANI ve Vekil şehrin en sert tepkisi ile anılıyorlar.

HIZLI TREN GÜZERGAH değişimi nedeniyle SİVAS çalışmalarının takriben 2 yıl gecikmesine neden olan bu üç ismin şehre ve devlete de maddi zarar verdikleri kamuoyunda yüksek sesle dile getiriliyor.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın son SİVAS ziyaretinde ?HIZLI TREN ÇALIŞMALARINI GECİKTİRENLERDEN BİZZAT HESAP SORACAĞIM? demesi ise kamuoyunda büyük takdir topladı. Diğer gecikmeler bir yana SİVAS gecikmesini akıllarına getiren SİVASLILAR, bu gecikmenin müsebbiplerinin bu üç isim olduğunu dile getiriyorlar.

Belediye BAŞKANI Sami AYDIN´ın yanına STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ı da alarak slaytlar halinde güzergah değişikliğini anlattığı herkesçe bilinirken, bunun altında yatan mantığının de ne olduğu merak ediliyor.

Milletvekili Hilmi BİLGİN´in ise güzergah değişikliğinin ANKARA ayağını takip eden bir isim olduğu, Ferudun BİLGİN ile bunu AHMET DAVUTOĞLU hükümetinden itibaren güzergah değişikliğini takip edip gerçekleştirdikleri işin uzmanlarınca dile getiriliyor.

Güzergah değişikliğinin devlete maliyetinin ise tahminlerin ötesinde olduğu biliniyor.SİVAS ayağının da bu isimler tarafından 2 yılı aşkın bir gecikme meydana geldiği.i ve bunun şehre kaybının ise çok fazla olduğun görüşleri dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Sivas İsimleri Konuşuyor
Hastabakıcı
14.01.2018 11:40:27
Eksik yazmışsınız. Bi kaç kişi daha var özellikle birilerinin yalım yalım yaladığı tuz koyup şapır şupur yaladığı, biri daha var kim acaba

h .Korkmaz
17.01.2018 23:23:41
Halkın yüzüne nasıl bakacaklar acaba toplumun içine nasıl girecekler çok merak ediyorum.SİVASA BUNLAR KADAR ZARAR VEREN HİÇ OLMAMIŞTIR.

sinan korkmaz
22.01.2018 15:55:36
şu hilmi bilgin ne iş yapar çok merak ediyorum

ALİ ASLAN
25.01.2018 12:01:39
kAMULAŞTIRM APARALARI BOŞA GİTMEDİ Mİ. BUNUN GÜNAHI KİME. dEVLETİN ZARARI NE OLACAK HESAP SORAN YOKMU