SİVAS Bunu Hak Ediyor

SİVAS Bunu Hak Ediyor

SİVAS´ın yapılan referanduma yüksek miktarda EVET ile karşılık vermesi akıllara Cazibe Merkezine alınan illeri getirdi.23 İl Cazibe Merkezi programına alınırken, ekonomik kalkınmasını neredeyse gerçekleştiren Malatya´nın bile alınıp Sivas´ın alınmaması te

 

TÜRKİYE 16 Nisan referandumunu geride bırakırken, siyasi analizlerde ardı ardına yapılmaya devam ediyor. Yüzde 71 rekor bir oy ile hükümeti destekleyen Sivaslılar, bu desteklerinin artık şehre bir getirisi olması gerektiğini ifade ediyorlar.

Geçtiğimiz aylarda açıklanan verginin KDV nin SGK priminin olmadığı elektriğin yarısının ödenmeyeceği yatırım bedelini faizsiz 10 yıl sonra ödeyeceği Cumhuriyet tarihinde görülmemiş teşvik paketi kapsamına 23 şehrin alındığı lakin SİVAS´ın her ne hikmetse alınmaması büyük tepki çekmişti.

Ekonominin büyük bir darboğaz içinde olduğu, esnaf tüccar ve ticaret erbabının zor durumda kaldığı şehirde, göç ve işsizliğin arttığı bilinirken, ufak tefek park ve bahçe açılışları ile şehrin oyalanmasının anlamsız olduğu ifade ediliyor.

Ekonomik refahını gerçekleştirme konusunda Sivas´tan katbe kat önde olan MALATYA´nın dahi teşvik kapsamına alındığı bilinirken yüzde 71 oy ile hükümetin yanında duran Sivas´ın artık ödüllendirme zamanının geldiği vurgulanıyor.

Teşvik kapsamına Sivas´ın alınmaması durumunda yaşanabilecek göçlerin ve ekonomik darboğazın giderek artacağını dile getiren duyarlı Sivaslılar, Başbakan Binali YILDIRIM´ın bu oy oranı akabinde şehre önemli mücadeleler vererek Sivas´ın içinde bulunduğu açmazı kıracağı mit ediliyor.

Sivaslılar 23 il arasına Sivas´ın da alınarak pekala 24 İl olabileceği, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas´ın bu teşvik kapsamına alınmasına kimsenin itiraz etmeyeceği zira başta komşu iller olmak üzere bütün Türkiye´nin Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas´a sevgi ve minnetle baktıkları herkesçe biliniyor.

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS Bunu Ediyor
taner
19.04.2017 22:27:44
HERKES KAÇIP GİTTİ, SİVAS HALA YUZDE 70 OY VERDİ, BU ŞEHRE ÇOK YATIRIMLAR YAPILMALIDIR, İHANET ETMEYEN SADIK BİR ŞEHİR, AMA SABRINDA BİR SONU VAR TABİKİ, BU ŞEHRE DEVLET ÇOK ACİL EL ATMALI, EN AZINDAN BÜRSÜRÜ İŞSİZ GENCE İŞ VERMELİDİR, CİK CAKA EN ÇOK BU ŞEHİR PİRİM VERDİ, AMA ARTIK CİKCAK OLMAMALI ,BİR ŞEYLER YAPMALI DEVLET,

Haluk kırk
20.04.2017 04:52:09
Çoooooookk bekleriz

Yusuf Kul
21.04.2017 09:54:07
atı alan üsküdarı çoktan geçti.

Yatırımcı Bilgi Merkezi - YABİMER
29.05.2017 17:14:29
Cazibe Merkezi programına alınmalı ve devlet yatırımlarıyla da desteklenmeli. Yatırım demek istihdam demek. İstihdam ise ancak yeni yatırımlarla desteklenirse kalıcı olur. Sivas gibi güzel bir memlekete yatırım yapmak istihdama katkı sağlamak istiyorsanız aşağıdaki linki inceleyin derim. Tüm kurumlardan sahibinden ayrıca hazineden uygun yatırım fırsatlarını göreceksiniz çok fazla ödemeden yatırımlarınıza başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca yabancı yatırımcılar içinde haritadan bulma özelliği çok etkin. https://kralilan.com/haritada-ara