SİVAS Bunu Konuşuyor

SİVAS Bunu Konuşuyor

C.Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi yakınında, Hastane acil girişin karşısında yapılan CAFE, şehirde dilden dile dolaşıyor. CAFE´yi Rektör KOCACIK´ın SUŞEHRİ Eski Belediye Başkanı Sedat SEL´e verdiği iddiası ise kamuoyuna bomba gibi düştü.

 

Cumhuriyet Üniversitesi kamuoyu gündeminde tartışılıyor. Geçtiğimiz hafta ?adrese teslim? bir ilan nedeniyle ulusal basına düşen Cumhuriyet Üniversitesi şimdi de, Sivas´ta ki etkin kişilere ?CAFE? verdiği iddiası ile çalkalanıyor.

Yaklaşık iki haftadır dilden dile dolaşan iddia dudak uçuklatacak mahiyette. Kamuoyunda dile getirilen iddialar silsilesine göre Suşehri Eski Belediye Başkanı SEDAT SEL ile FARUK KOCACIK´ın ortak hareket etme maksatlı bir düşünceyi hayata geçirdikleri belirtiliyor.

Haziran ayında yapılacak Rektörlük seçimlerinde VADİ YÖRESİ İŞ ADAMLARI LOBİSİNİ, Sedat SEL´in, Faruk KOCACIK lehine harekete geçireceği iddia ediliyor.

Diğer adayları bir adım geçmek için hareke geçen KOCACIK´ın bu bağlamda, yeni inşa edilen bir CAFE´yi Sedat SEL´in işletmeciliğine verdiği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep TAYYİP ERDOĞAN PARALEL ile savaşıp, ÜÇÜNCÜ KÖPRÜYÜ hayata geçirirken, şehrin bilim üretmesi gereken üniversitenin bu tür iddialar ile çalkalanması hayret ve ibretle izleniyor.

 

Şehrin CESUR YÜREĞİ olan SİVAS POSTASI GAZETESİ Kamu yararı adına soruyor;

 

--Suşehri Eski Belediye Başkanı Sedat SEL´e söz konusu CAFE verilmiş midir?

-- Eğer verildi ise ne maksatla verilmiştir?

-- CAFE verilmesinde hangi pazarlık söz konusudur?

-- CAFE ortakları var mıdır?

-- Bu CAFE´ye Rektör Danışmanı ERCAN ŞAHBUDAK ortak mıdır?

-- Dileyen herkes CAFE alabilmekte midir?

--Üniversite Eğitim ve bilim yuvası mı Ticaret hane mi?

-- CAFE verilmesi usulle uygun mudur?

--Cafe verilmesi usule uygun ise vicdana uygun mudur?

--Başka hangi siyasilere CAFE verilmiştir?

-- Başka hangi isimlere ?hülle? yolu ile CAFE işletmeciliği verilmiştir?

--Ak Parti Sivas İl Başkanlığı bu konularda neler düşünmekte?

--Ak Parti İl Başkanlığı ÜNİVERSİTE ile ilgili iddiaları CUMHURBAŞKANI ve BAŞBAKAN´a iletecek mi?

--Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, Üniversitedeki bu tür iddialar hakkında ne düşünmekte?

-- CUMHURBAŞKANI büyük emeklerle Köprü açarken, Rektör´ün şehirde bu tür konularla Üniversiteyi tartışmaya açması doğru mudur?



Anahtar Kelimeler: SİVAS Bunu Konuşuyor
Nevzat Güler
8.03.2016 20:52:25
Bugün öğrencilerin Halis Babası, Hocaların Halistotales´i, Sivas´ın medarı iftiharı Adam gibi Adam olan Halis Çetin abimiz adaylığını ilan etti ki onlar istediği kadar düzen kurup dursunlar. Mazlumlara karşı Halis, zalimlere karşı Çetin olan GARDAŞ´ım onların düzenlerini yakında başlarına geçirecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yolun açık olsun Cesur ve Yiğit Abimiz. Tüm STK birlikleri olarak bütün varlık ve gücümüzle yanındayız.

Züleyha
8.03.2016 22:11:05
Halis beyin aday olması güzel bir gelişme, zamanlaması çok iyi, AKP´li ve inam hatipli olması ve 300 oy bandına yaklaşması rektör atanması için yeterli, fakülte içinden güçlü isimler destek veriyor, kırkıncılar rahatsız olmuş beklemiyorlardı bu adaylığı, niye beklemiyorlarsa, 6 oyu var yok bu adamların, kendilerini dev aynasında görmesin kimse, Çetin çıkan en zorlu aday, hayırlı olsun

Sadi
8.03.2016 22:23:43
Diğer cafeler içinde haber yapmanızı bekliyoruz. Ancak bu kafa ile giderse muhafazakarlar yeniden ve daha ağır bir mağlubiyet bekliyor. Rektör adayıyım diye çıkmak kolay ama ortada ne oyları var ne de güçleri. 7 tane rektör adayı var 5 i sağcı muhafazakar 4´ünü toplasan 100 oy etmiyor bi tanesi biraz daha 100 ün üzerinde gibi ancak o adayın da üstüne oynuyorlar aşağıya çekmek için. İşte durum bu bu vebal hepinize yeter

Ahmet erdoğu
9.03.2016 09:35:00
Sayın Cumhurbaşkanı´nın ve Başbakan´ın söylemlerini sivasta karşılığını gören varmı.....

Ahmet erdoğu
9.03.2016 19:24:19
Gazete haberi ne bunlar ne diyor.Bu Sivas her şeye müstehak.İmamhatipli olmak her şeyi çözüyormmu?Hizmet adamı Vizyon sahibi ilim sahibi......barındıran olmalı.

abbas güçlü
9.03.2016 20:40:10
evet bu haber çok doğru devamını da getirelim hastane onundekı tavuk donercı de hafık sekreterının baska ısımle sozlesme imzalanarak aldığı yer malum gazetecı ve memurumsu ,evet bıtmedı eskı ora kafenın oldugu yerdekı bufe kime verildi dersiniz sivasspor başkanına veya yakınında kı bır kısıye devam edelım,otobus duraklarının kosesındekı yer sımıt dunyası acacagını soyleyen yıne bır rant sever siyasetçi ,şen bacıların kafesını hıc soylemıyelım bıle ...

Kedilerin Günlüğü
10.03.2016 01:22:44
Öğrenciyi yalnızca müşteri gören bir idareden ne beklenir? Tabi ki, köşe kapmaca. Yapılan sözleşmelerde, sözleşme bedeli ödenir. Burada asıl dikkat edilmesi gereken, bedeli aslında kimin ödediğidir. Erotik gazeteci, şayet iddia edildiği gibi bahsedilen yeri örtülü bir şekilde İŞGAL ettiyse , bu şahsa ödenen bedellerin neden sonu gelmediği düşünülmelidir. Anlaşılan o ki, makam, mevki derken mekan da kendisine verilmeye başlanmış. Tüm bunlar neyin bedeli olarak, malum şahsa verilir ki? Bu işte bir sır var, ama ne olduğunu söyleyemem ! Bu rektörün bilgi kaynağı, muhbiri olmasının dışında bir şey olmalı. Gerçi biz izleyiciler için hiç bir sıkıntı yok. İsterse dünyayı soksunlar ceplerine, bizimki kedilerin günlüğünü izlemek gibi bir şey. Bu arada, kediler Mısır´da tanrıydılar, Avrupa´da şeytan oldular.

yalılı
10.03.2016 14:32:02
şu şehri yaşanmaz yer yaptınız tebrikler üniversiteden başka herşeye benziyor üniversite dedinz yer

ahmet mert
16.03.2016 01:13:19
bu ercan şahbudak ne ayakkı rektor danısmanı olabılıyor ne kadar yalaka ne kadar bossan o kadar mevkı sahıbı olabılıyon yazık unıversıtemıze