SİVAS-BURGER YEDİNİZ Mİ?

SİVAS-BURGER YEDİNİZ Mİ?

Yiğide Neayak Yazdı...

SİVAS-BURGER YEDİNİZ Mİ?: KÜRESEL İLE YERELİN BULUŞMASI

 Herkese tekrar merhabalar!

 Sivasspor, Sivas il merkezi yolları ile ilgili konulardan sonra, şimdi de evrensel ve millibir yemekkonusundaki hayalimi yazayım dedim: ?Sivas-Burger!?

 Bu konudaki düşüncelerimi Sivas´taki bazı tanıdıklarım ile zaman zaman paylaştım. Ama, alıcısı olmadı! Çıkmasa da, ilk kez Sivas´ın ?kültürel arşivine? Sivaspostası aracılığı ilebu köşe yazısı ile girmesini istedim.

 Aranızdan bazıları ne demek istediğimi muhtemelen kestirmişlerdir. Bazılar ise, doğal olarak, nasıl bir şey acaba diye düşünmekten kendilerini alamıyorlardır.

Sivas-Burger, yukarıdaki şekilde görülen Hamburger´in hemen hemen aynısı. Tek farkı, içindeki et kısmına sadece Sivas-Köftesi yerleştirilerek, hazırlanacak veya sunulacak. Hepsi bu!

 Sivas-Burger´in arkasındaki felsefe, küreselbir ?marka? ile yerel bir ?marka?nın bir araya getirilmesi ile oluşan, ?melez? bir marka veya üründür.

 Yaaa, olur mu? Neden olmasın! Bir yerden başlamak lazım! Bir kez tutar ise, ?kopyalayanı çok olur? kanaatindeyim. Tabi, yeniliklerin kabulü zaman ister! Bakalım nasıl gelişecek.

 Bir başka ilginç, merak uyandıran, düşündürücü yazı da görüşme dileklerimle!

                                  YİĞİDE NE AYAK

 

 

***



Anahtar Kelimeler: SİVAS BURGER YEDİNİZ