Sivas Çıkış Arıyor

Sivas Çıkış Arıyor

Göç veren, insanının refahını gerçekleştiremeyen SİVAS, çıkış kapıları arıyor. Komşu illerde önemli çalışmalar kendini gösterirken, SİVAS´ın, bir diriliş gerçekleştirememesi eleştiriliyor.

 

Sivas 2023  vizyonuna nasıl gireceğini tam anlamıyla kestiremiyor. Şehrin yönetim erkinin her ne kadar 2023 vizyonu için slaytları hazır kıta beklese de, şehirdeki ekonomik darboğaz bu slaytları anlamsız kılıyor.

Ekonominin kalbi konumundaki STSO´nun, şehir için nasıl bir düşünce içinde olduğu ise sorgulanıyor. Sivas´ı gelecek yüzyıla hazırlayabilecek ekonomik düşünce silsilesi mevcut değilken, üstüne üstlük şehrin devamlı göç vererek, içine doğru daralması eleştiriliyor.

STSO´nun ise artık ne zaman somut çözümler ile halkın karşısına çıkacağı merak ediliyor.

Diğer önemli bir birliktelik olan CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ise yanlı kadrolaşmalar ile eleştiriliyor. Bilimin, ticaretin, düşüncesin, entelektüel hayatın çıtasını yükseltmesi gereken C.Üniversitesinin, Ulusal Basına yanlı kadrolaşma haberleri ile çıkması şehrin imajını da zedelemeye devam ediyor.

Rektör KOCACIK´ın her seferinde 50 bin öğrencimiz var dediğini dile getiren üniversite kaynakları, bunun yeterli olmadı ve üniversitenin şehrin lokomotifliğini artık yapması gerektiği vurguluyorlar.

Türkiye´nin başarılı ve idealist Başbakanı Ahmet DAVUTOĞLU´nun, onca çaba ve gayretini SİVAS BELEDİYESİ´nin tam anlamıyla anlamadığı kamuoyunda dile getiriliyor.

Doğan ÜRGÜP´ün başarısız başkanlığı sonrasında göreve gelen AYDIN´ın, anlamsız bir şekilde son 2 yıldır adeta rutini benimsediği yorumları yapılıyor.

Kaldırım ve kavşak yapma yerine, şehirdeki göçü önlemek için çözüm bulması gereken Belediye´nin, hali hazırda bu tür çözümler konusunda somut adımları atamadığı belirtiliyor.

Sivas kamuoyu Rektör KOCACIK, Başkan AYDIN ve STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ı eleştiri yağmuruna tutarken, biran önce tükenen Sivas için çaba göstermelerini bekliyor.



Anahtar Kelimeler: Sivas Çıkış Arıyor