SİVAS, Daha İYİ Tanıtılmalı!

SİVAS, Daha İYİ Tanıtılmalı!

TRABZON´dan gelerek SİVAS´ın tarihi güzelliklerine hayran kalanlar, böyle tarih kokan bir şehirde yaşadığınız için çok şanslısınız dediler.

SPHM ÖZEL HABER

Yaz tatilini fırsat bilerek aileleri ile birlikte TRABZON´dan SİVAS´a gelen Ali İhsan GEDİKLİ ve Kani İSKENDER  şehrin tarihi güzellikleri karşısında şaşkınlık içinde kaldılar. BURUCİYE MEDRESESİ, Gök Medrese, Şifaiye Medresesi, KALE, Çifte Minare gibi tarihi eserleri gören konuklar, bu şehrin dingin halinin pek çok yerde olmadığına vurgu yaptılar.

Bu tarihi dokunun burada olmasına rağmen TURİST KAFİLELERİ ve TURLAR´ın olmamasına üzüldüklerini dile getirirlerken, tanıtım için daha çok gayret gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

Daha önce ERZURUM ve KARS gibi illere gittiklerini ve orada iç ve dış TURİZMCİ akınını görerek mutlu olduklarını, lakin SİVAS´ta bu canlılığın olmamasının üzüntü verici olduğuna dikkat çektiler.

Şehri gezerek huzurlu atmosferine hayran kalan konuklar, KARADENİZ´de, SİVAS´ın güzelliklerini anlatacaklarını dile getirerek mutlu bir şekilde şehirden ayrıldılar.

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS Daha Tanıtılmalı