SİVAS DAVASI Yeniden GÖRÜLMELİ!

SİVAS DAVASI Yeniden GÖRÜLMELİ!

SİVAS´ta kardeşi kardeşe kırdırarak ülkeyi 90´lı yıllarda bir darbe ortamına hazır hale getirme girişimi, aradan yıllar geçerken daha iyi analiz ediliyor.

SPHM ÖZEL HABER

DÜNYA Amerika ve Alman istihbarat teşkilatlarının yaklaşık 120 ülkeyi dinlemesine odaklandı. Washington Post gazetesi ve Alman yayın organı ZDF´nin, gizli CIA ve BND belgelerine dayanarak hazırladığı ortak haberde, söz konusu iki teşkilatın, İsviçre merkezli "Cyrpto AG" şirketinden satılan cihazlar aracılığıyla 120´den fazla ülkeyi gizlice dinledikleri ve bunu "yüzyılın istihbarat darbesi" olarak nitelendirdikleri belirtildi.

ALMAN istihbaratının özellikle 1990 lı yıllarda TÜRKİYE üzerine çalıştığın biliniyor. SİVAS´ta yaşanan masum insanların katliamı ise hala gizemini korurken, 1993 yılından bu yana dillendirilen bir gerçek olan ?ŞEHİRDE ALMAN VATANDAŞLARININ? varlığı yönündeki görüşler gözleri yeniden SİVAS´ta yaşanan üzüntü verici olaylara çevirdi.

SİVAS´taki olaylarda ALAMANLAR´ın dahillerinin olup olmadığının, günümüz verileri ışığında yeniden ?SİVAS DOSYASININ? açılarak detaylı bir incelemenin yapılması bekleniyor.

ALEVİ- SÜNNİ çatışması çıkararak ANADOLU´yu işgale hazır hale getirmek için ülkede o yıllarda cirit atan yabancı istihbarat birimlerinin, bu tür olayları organize etme güçleri olduğu yorumlanırken, DIŞ İSTİHBARAT, FETÖ VE PKK üçgeni dahilinde SİVAS DOSYASININ yeniden açılarak konunun daha sağlıklı değerlendirilmesi gerektiği görüşleri dile getiriliyor.