Tarih: 27.06.2017 18:13

SİVAS Değişime Odaklandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Ak Parti´yi bayram sonu hareketli günler bekliyor. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın sık sık vurgu yaptığı ?metal yorgunluğu? nu Ak Parti masaya yatırdı. Bayram konuşmasında da yine metal yorgunluğunu konusuna değinen ERDOĞAN´ın, teşkilatlarda geniş bir değişime gideceği öngörülüyor. TEMMUZ´da değişimin başlanacağı ve SİVAS´ın da bundan etkileneceği belirtiliyor.

 KUZU Gidici, ŞAHİN Sallantıda

Belediye Başkanı Sami AYDIN´ın özellikle İMAR´da yakın çalışma arkadaşı olan Merkez İlçe Başkanı AKP´li Ahmet KUZU´nun değişmesine kesin gözü ile bakılıyor. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ı Türkiye Partisi yıllarında Kent Meydanında ?eşekle? protesto eden KUZU´nun gerek partide gerekse seçmen tabanında bir karşılığının bulunmadığı ifade ediliyor.

Sadece ama sadece Hilmi BİLGİN ve Sami AYDIN tarafından desteklenen Ahmet KUZU´ya yol göründüğü ve değişimin mutlak olduğu yorumları yapılıyor.

Ak Parti İl Başkanı ZİYA ŞAHİN´i de pasiflikle suçlayan partililer, ŞAHİN´in de değişebileceğini belirtiliyorlar. Bakan YILMAZ´ın tam desteğini almasına rağmen, şehirdeki sorunları çözme noktasında bir irade ortaya koyamayan ve bu yüzden de pek çok insanın ANKARA yolunu tutmasına neden olan ŞAHİN eleştirilerin odağında?

Ahmet KUZU ve Hilmi BİLGİN tarafından benimsenmeyen ŞAHİN´in, Bakan´ın desteğine rağmen, partide bir canlanma ortaya koyamadığı partililerce dile getiriliyor.

 Başkan AYDIN, Toplumun Her Kesimi Tarafından Eleştiriliyor

Sivaslılar´ın son zamanlarda en çok eleştirdiği kişiler arasında ise Sami AYDIN geliyor. Özellikle Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın ?dikey mimari yerine yatay mimari? direktifine rağmen, dikey mimarinin en önemli teşvikçilerinden olan AYDIN ile ilgili pek çok şikayetin CUMHURBAŞKANLIĞINA kadar iletildiği haber merkezimizin edindiği bilgiler arasında.

İMAR konusunda da Başkan AYDIN eleştiri alıyor. ?Kişiye özel imar uygulaması yapıldığı yönündeki şikayetlerin de ANKARA´ya iletildiği vurgulanıyor.

 EKİNCİ ve KURUÇAY Gidici

Ak Parti´nin Kadın Kolları Başkanı olan aynı zamanda Kent Konseyinde de bulunan  EKİNCİ´nin hangi orijinal fikri ortaya koyduğu ise bilinmiyor.

Zamanın Vekili MEMECAN´ı bir gölge gibi takip eden ve onun danışmanlığını yapan EKİNCİ´nin halkla ünsiyet noktasında sıkıntılarının olduğu biliniyor.

Siyasi gücü ile ÜNİVERSİTEDE Cafe aldığı iddia edilirken, bu CAFE olayının da partililerce ?CİMER? ve diğer vasıtalarla Cumhurbaşkanına iletileceği vurgulanmakta.

Gençlik Kolları Başkanı KURUÇAY´ın da mezun olduğu okullar partililerce araştırılıyor.Hangi okulları bitirdiği merak edilirken, hangi referanslar ile Gençlik Kolları Başkanı olduğu da merak ediliyor.

 Bakan YILMAZ ve Habip SOLUK Belirleyici

SİVAS´ta yenilenme ve değişimde iki isimin etkisi ön plana çıkıyor. Bakan YILMAZ ve Habip SOLUK´un referandumda alınan Yüzde 70´lik oyda en büyük paylarının olduğu biliniyor. YILMAZ´ın ve SOLUK´un devlet deneyimleri ve şehre dair katma değerlerinin oy oranının artmasında etken olduğu ve bu iki ismin de yine teşkilat yenilenmesinde söz sahibi olacakları biliniyor.

SİVASLI Değişimden Yana

Ak Partili seçmen ise, artık partinin kuruluş felsefesine dönmesi gerektiğini dile getiriyorlar. Bazı isimlerin ?RANT ve İHALE? bağlamlı olarak partiye çöreklendiğine vurgu yapan samimi partililer, arınmanın vakit kaybetmeden hayata geçmesi gerektiğini ifade ediyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —