SİVAS Ekonomik Darboğazda

SİVAS Ekonomik Darboğazda

SİVAS son yılların en dar ekonomik açmazını yaşıyor. Şehrin ekonomik planlamasını yapması gereken STSO´nun, diğer yıllarda olduğu gibi bu senede rutini benimsemesi toplumun geniş kesimleri tarafından eleştiri alıyor.

 

Kayseri, Malatya ve Erzincan´da ekonomik hareketlilikler yaşanırken, bu hareketliliklere ayak uyduramayan SİVAS´ta ise her zaman olduğu gibi şehir dışı göçler yaşanıyor. Siyasileri karşısında önceden hazırlatıp çekmecede tuttuğu slaytları ara ara sunum yaparak gösteren STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın, slaytla sunum yapma haricinde, şehrin ekonomik geleceğine dair neler kattığı ise merak ediliyor.

Yazı, ekonomik darboğazda ve durağanlıkta geçiren çarşı pazar esnafının ise STSO´dan ekonomik gelecek planlamaları beklemelerine rağmen, Odanın gerekli açılımı yapmadığı dile getiriliyor.

Konunun birinci muhatabı olan STSO´nun, son aylarda herhangi bir bilimsel rapor hazırlayarak Hükümet yetkilileri ile görüşmemeleri eleştiri alıyor. Gerek İkinci Üniversite, gerek KIZILIRMAK gerekse diğer hayati konularda kamu yararı lehine bir girişimde bulunup, projelendirme başarısından yoksun STSO, şahsi davrandığı iddiaları ile eleştiriliyor.

SİVAS´ı geleceğe taşıma noktasında derli toplu projeler silsilesi ortaya koymada beceri gösteremeyen Osman YILDIRIM´ın şahsi işlerinde başarı gösterdiği biliniyor.

Sivas çarşı Pazar esnafı, tüccarı ve ticaret erbabı yıllara yayılan rutin işleyişin sonlandırılarak, şehrin ekonomik kalkınması hususunda biran önce yeni adımların atılması gerektiğini vurguluyorlar.



Anahtar Kelimeler: SİVAS Ekonomik Darboğazda