SİVAS HAZIR!

SİVAS HAZIR!

MİLLİ Eğitim Bakanlığında hummalı çalışmalar sürüyor. Birkaç plan üzerinde çalışan Bakanlığın, durumu uygun olan illeri SABAHÇI-ÖĞLECİ eğitim öğretime geçireceği bilgileri geliyor.

SPHM ÖZEL HABER

CORONA VİRÜS salgın ı bütün dünyası adeta karantina altına alırken, bu salgın sürecini en iyi yöneten TÜRKİYE, dünyanın örnek aldığı bir ülke konumunda.

SALGININ uzama ihtimali ise MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ gündeminde. BAKKANLIK son haftalarda birkaç plan üzerinde çalışırken, sosyal mesafe kuralını okullarda ikame etmenin simülasyonunu yapıyor.

BAKANLIK bağlamlı haber kaynaklarımız, OKKULLARIN sabahçı- öğleci olma durumunun da görüşüldüğü ve durumu uygun olan illerin buna geçebileceği yönünde görüşlerin olgunlaştığını bildirdiler.

BAKANLIĞIN bir diğer uygulamasının ise İLKOKUL ve ORTAOKKUL öğrencilerinin aynı zaman diliminde eğitim öğretim yapmalarının sonlandırılacağı belirtilirken, SABAH ORTA OKULLAR öğleden sonra ise İLKOKULLARIN okulla devam etmesi yönünde hareket edileceği netleşmeye başladı.

SİVAS İKİLİ EĞİTİME HAZIR

SİVAS´ın bu bağlamda en hazır il olduğu biliniyor. Hemşehrimiz İsmet YILMAZ zamanında derslik ihtiyacı tamamlanırken, SİVAS´ın 20 yıllık derslik sorununun olmayacağı eğitimcilerce vurgulanıyor.

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS HAZIR
meb
1.07.2020 01:18:20
Okullarımız ayrılacakta güzel herşeyde bazı mdüürlerimzide öğretmenleri zorladıkları gibi kendileride uysa mesai saatlerinde sayın müdürüm bazı okul mdüürleri 15.30 da eve yürurken bazıları lokantada yemek yerken bazıları alışveriş yaparken bazıları nöbetleşerek okula gelirken bazıları mesai sattalerine uymazken. Neden uymazlar merak ediyorum.Öğretmen 5 dk geç kalınca aslan kesilen müdürülerimizden bazıları okula mesai saatlerini hiç sayarak gelriken.Herkez uyarken mesai saatlerine ve öğretmenleri her anlamda zorlarken neden acaba yaz tatili ve okulun olmadığı dönemlerde idareceilrmzden bazıları okulda durmaz.