Sivas İçin DAYANIŞMA ZAMANI!

Sivas İçin DAYANIŞMA ZAMANI!

SALGIN döneminde her şeyi devletten beklemek yerine, şehirler kendi iç dinamikleri ile tedbir alarak, bu sıkıntılı zamanları felaha erdirmeleri gerekiyor.

SPHM ÖZEL HABER

VİRÜS nedeniyle şehrin sağlık sistemi yeniden göz önüne gelirken, tartışmaların odağındaki TIP FAKÜÜLTESİ HASTANESİ de yeniden mercek altında. Köklü bir fakülte olan TIP FAKÜLTESİNİN, bırakın SİVAS´a , TÜRKİYE´nin önemli merkezlerine doktor ve hoca yetiştirdiği yıllardır biliniyor.

Hastanede uzun yıllardır devam eden borç sarmalı ise, hastaneye medikal malzeme alımını zora soktuğu ve bunun giderilmesi için çabalar ortaya konulması gerektiği vurgulanıyor.

SİVAS POSTASI GAZETESİ´nin geçtiğimiz gün gündeme getirdiği HASTANE BORÇLARININ bir ?BAĞIŞ KAMPANYASI? düzenlenerek ödenmesi fikri, toplumun büyük kesiminden olumlu karşılıklar buldu.

STK, İŞ ADAMI, ÜNİVERSİTE HOCASI, EĞİTİMCİ, GAZETECİ, YAZAR,ESNAF gibi değişik iş kollarında görev ifa eden SİVASLILAR, böyle bir yardım kampanyasının elzem olduğunu dile getirdiler.

CORONA GÜNLERİNİN atlatılması için hastanenin her şeyinin tam olması gerektiği fikrini dile getiren TIP FAKÜLTESİ Doktor ve hemşireleri, her şeyi devletten beklemek yerine SİVAS için bir şeyler yapalım diye görüş bildirdiler.

Bu bağlamda Rektör Yıldız tarafından YÖK bağlamlı girişimle bağışın resmi yönünün halledilmesi beklenirken, ilk bağışların da REKTÖR 50 BİN, REKTÖR YARDIMCILARI 20 BİN ve REKTÖR DANIŞMANLARI 10 Bin şeklinde başlanılması gerektiği ve böyle bir adım atılması durumunda, bu güzel adımın diğer bağışçılara örnek olacağı yorumları yapılıyor.

Üniversite hocaları 2 bin verebilleceklerini ifade ederlerken İLAHİYAT FAKüLTESİ HOCALARININ ise 5 Bin lira verebileceklerini söylemeleri takdir ile karşılandı.

KAYSERİ gibi büyük şehirlerde hayırseverlerin katkısı ile bina ve diğer araç gereçler için destekkller alınırken, bu minvalde bir sistemin SİVAS´ta da artık kurulması bekleniyor.

 



Anahtar Kelimeler: Sivas İçin DAYANIŞMA ZAMANI