Tarih: 02.06.2016 20:40

SİVAS İçin Fedakarlık Zamanı

Facebook Twitter Linked-in

 

Yıllardır Sivas sosyal hayatı, ticareti, siyaseti ve hemen hemen her türlü ortamda bulunan pek çok ismin, televizyon ve gazetelerde de resimleri yıllardır yayınlanıyor. Sosyolojik olarak yüz eskimesi yaşayan isimlerin, artık ?unlarını eleyip eleklerini astıkları? ve bundan dolayı da şehrin sosyal hayatından çekilmeleri bekleniyor.

Yapmaları gerekeni şimdiye kadar yapıp yapmadıkları sorgulanan, kamuoyu tarafından da sert eleştiri alan bazı isimlerin, Ramazanın o engin atmosferini içselleştirerek köşelerine çekilmeleri bekleniyor.

Siyasette, ticarette, STK´da doyuma ulaşan ve pek çok referansın da

 asıl kaynağı olan bu isimlerin, geçmişe dair hafızalarını yoklayarak, artık bu şehre bir şey veremeyecekleri bilinci ile sukuneti tercih etmeleri Sivas´ın menfaati olarak görülüyor.

Ramazan´ın yüce ikliminde kendilerini hesaba çekerek, gerekirse kenar mahallelere taşınıp, halkla iç içe bir yaşamı benimseyerek köşelerine çekilmelerinin şehrin geleceği adına önemli bir adım olacağı varsayılıyor.

Gerek STK´larda, gerekse resmi ve gayri resmi toplantılarda kendilerini değil, şehirlerini düşündüklerini söyleyen şehrin önde gelen ve halk tarafından tanınan isimlerinin, mazlumların durumlarına çok üzüldükleri herkesce biliniyor.

Bütün mal varlıklarını da yıllardır dile getirdikleri yüce idealler ve halk için yaşama anlayışı çerçevesinde hayır kurumlarına bağışlamaları bekleniyor.

Her toplantı ve anlatımlarda fedakarlığın yüceliğinden ve asaletinden bahseden pek çok isimin, SİVAS için fedakarlık yaparak, sosyal hayattan çekilip, yeni jenerasyonun önünü açmalarının en doğru bir davranış olacağı yorumları yapılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —