Tarih: 09.06.2017 19:01

SİVAS İçin İnsiyatif Zamanı

Facebook Twitter Linked-in

 

 

SİVAS kamuoyu sessiz ve derinden Hızlı Tren Güzergahı konusunda insiyatif alma yolunda düşünceler geliştirmeye başlıyor. Özellikle emre itaat eden yemekten yemeğe koşan STK´larla işin olmayacağı kaanati ortaya çıkarken, YTH hakkında duyarlı isimler ve birkaç STK ile imza kampanyasının hayata geçeceği bilgilerine ulaşıldı.

Özellikle kamuoyu YHT hattının şehrin kenarına kaydırılmasında etkin olan Osman YILDIRIM, Hilmi BİLGİN ve Sami AYDIN üçlemesinin imza kampanyası ile deşifre edilip Başbakan ve Cumhurbaşkanına şikayet edileceği yönünde bilgiler gelmeye devam ediyor.

YÜKSEK HIZLŞI TREN´in kamuoyu görüşü alınmadan Üniversite tarafına kaydırılmasının bir facia olduğu son günlerde dile getirilirken, yapılacak büyük viyadük ve dolguların da halktan gizlendiği vurgulanıyor.

İsmet YILMAZ Bulvarı tarafında da YHT için kotun sıkıntılı olduğu ve halkın bundan haberinin olmadığı ise diğer bir konu olarak ortada duruyor.

Hızlı Tren müteahidinin kaçması akabinde, YHT çalışmalarının uzayacağı ve muhtemelen 2023 yılına sarktığı ve bunun da psikolojik olarak olumsuz etkilerinin şehre yansıyacağı ifade edilmekte.

HIZLI TREN´in şehir merkezinde olması yönünde bir imza kampanyası girişiminin olgunlaşmak üzere olduğu ve işin renginin belirlenip somutlaşması akabinde SİVAS POSTASI okurlarına duyurulup kamu yararına desteklenecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —