Tarih: 12.07.2019 07:22

SİVAS İçin Kim Ağlayacak?

Facebook Twitter Linked-in

     SİVAS ile komşu iller arasında makas iyice açılmaya devam ediyor. Bölgemizde bulunan MALATYA ve KAYSERİ alıp başını gitmişken, KARADENİZ komşularımız olan GİRESUN ve ORDU´da dudak uçuklatan gelişmeler yaşanıyor.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ses getiren önemli sempozyumlar ve öğrenci memnuniyeti ile dikkat çekip şehri kucaklarken, KARADENİZ-AKDENİZ yol bağlantısı komşumuz olan ORDU´da ise gelişmeler almış başını gidiyor. ORDU Üniversitesi şehrin mihmandarı olmanın ötesinde, gelişen ve akademik kaliteyi de yakalaması ile dikkat çekiyor. Alt geçitler, üst geçitler, viyadükler, tüneller ile adeta bir ulaşım ve ticaret merkezi olan ORDU´ya epey de bir yerli ve yabancı turistin geldiği gözlemleniyor.

Yıl yıl gelişmelerini katlayan ORDU ve GİRESUN, bölgenin incileri olurken, SİVAS´ta yaprak dahi kımıldamaması hayretle takip ediliyor.

ORDU´da sanat ve kültür çalışmaları, sokak tiyatroları, müzik toplulukları neredeyse gün boyunca Belediye destekli devam ederken, SİVAS BELEDİYESİ´nin kültür biriminin var olup olmadığı bile kuşku uyandırıyor.

ORDU ve GİRESUN Üniversiteleri öğrenciler tarafından tercih edilir ve öğrenci memnuniyeti konusunda önemli çalışmalar yaparken, SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE yaprak dahi kımıldamaması gelecek adına karamsarlığı gündeme alıyor görüşlerini ortaya koyuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —