Tarih: 15.06.2017 19:21

SİVAS İçin Yapılmayanlar Zinciri

Facebook Twitter Linked-in

 

SİVAS, dar alanda kısa paslaşmalar ile zaman kaybetmeye devam ediyor. Odalarda, Bürokraside, Sendikalarda, STK´larda saltanat kurarak şehre katkı sunma becerisi gösteremeyenler eleştirilerin odağında.

Göç verip tüken SİVAS´ın bu sorununa çözüm bulmak yerine oturdukları korlukları koruma peşinde olan pek çok ismin artık şehrin geleceği ve menfaatleri için yerlerini bırakmaları gerektiği dile getiriliyor.

Küçük olsun benim olsun türü köy mantığı ile şehri yöneten pek çok ismin artık köşelerine çekilerek yeni jenarasyona yönetim ve düşünce erkini bırakmalarının Sivas´ın geleceği açısından en doğru karar olacağı görüşleri dile getirilmekte.

Bu bağlamda SİVAS´ta pek çok oda, stk ve borsanın seçim sathı mahaline girmesi seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Sivas Ticaret Borsası da seçimi konuşan birlikteliğin başında geliyor. Yaklaşık olarak 1992 yılından bu güne kadar HASTAOĞLU ailesi tarafından Sivas Ticaret Borasında değişim sinyalleri gelmeye başladı.

Ticaret Borsanın iyi yönetilmediğini dile getiren üyeler,İl Ticaret Borsaları açısından kıyaslandığında SİVAS´ın POLATLI, TAVŞANLI ve SULUOVA gibi ilçelerden bile geride olduğu iddia edilmekte.

Mevcut başkan Abdülkadir HASTAOĞLU ise şimdiye kadar ilk defa eleştirilmeye başlandı.

Şubat 2016 daki Hayvan Sağlığı Zabıta Kurulu kararına Hastaoğlu´nun da imza attığı ve bu kararın ise HAYVAN PAZARININ kapatılma kararı olduğu üyelerce vurgulanmakta.

Ayrıca OT BORSASI kuracağım diye ilen eden Abdülkadir HASTAOĞLU´nun bu kararın Tarim İl Müdürlüğü ile 2008 yılında alındığı lakin her ne hikmetse yer tesbitinin bir türlü yapılmadığı iddia edilmekte.

Pek çok ilin Ticaret Borsalarının hububatcı, lisanslı depoculuk, analiz labaratuarları, müzayede salonları kurarken Sivas´ın ise bu başarıyı gösterememesinin ardındaki sebebin ise yönetim olduğu belirtilmekte.

Sivas Ticaret Borsasını iyi yönetememekle suçlanan Abdülkadir HASTAOĞLU´nun şehrin değil kendi işlerini takip ettiği ve kendi reklamını yaptığı iddia edilmekte.

Bir başka iddia ise 2011 yılında baş gösteren et krizinde ithal edilen karkas etlerin kendi firması üzerinde yüzde yüz kar ile satıldığı yönünde.

Özellikle Abdülkadir HASTAOĞLU´nun 2016 yılında şehrin ruhsatlı pazarının iptaline imza atarak, kendi kombinasını geliştirdiği yönündeki iddialara biran önce cevap vererek kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —