Sivas Kabuğunu Kırsın Artık!

Sivas Kabuğunu Kırsın Artık!

Sivas tarihi bir dönemece girdi. Kabinenin en etkili Bakanı İsmet YILMAZ olurken, uzun yıllar sonra genç bir VALİ´nin de şehre kazandırılması heyecan oluşturdu. Bakan YILMAZ ve Vali Davut GÜL´ün çalışmama üzerine kurlu düzeni bertaraf ederek, şehre yeni b

 

Sivas yeni bir heyecan arifesinde. İsmet YILMAZ´ın Milli Eğitim Bakanı olması ile şehirde büyük sevinç yaşanırken, Valiler kararnamesi ile şehre genç bir Valinin de atanması büyük sevinç oluşturdu.

Bakan YILMAZ´ın bu vesileyle Sivas´ta yeni bir yapılanmayı da gerçekleştirmesi bekleniyor. Özellikle çalışmamayı ilke edinmiş bürokratların görevden alınarak etkin iradeli isimlerin iş başı yapması gerektiği kamuoyunda dile getiriliyor.

Sivas Milli Eğitimde yeniden yapılanmaların önümüzdeki günlerde başlayacağı ve mevcut eğitim yöneticileri yapısı ile şehrin geleceğe taşınamayacağı ifade ediliyor.

Vali Davut GÜL´ün başarılı kaymakamlık dönemleri olduğu ve özellikle Sivas´ı bilen bir bürokrat olarak Hasan CANPOLAT gibi genç ve enerjik yapısı ile Sivas´a önemli hizmetleri olacağı ifade ediliyor.

Vali GÜL´ün yerel bürokraside var olan yapılanmayı da kırması bekleniyor. Belli ?kıliklerin? valilikte etkin olduğu yıllarda bilinmesine rağmen her gelen Vali´yi çembere alarak dışarı ile bağlantıyı kurdurmayan bir yapının var olduğu ve bu yapının da Davut GÜL tarafından bertaraf edilmesi bekleniyor.

Şehrin eğitiminin yerlerde süründüğünü dile getiren eğitimciler, Sivas´ın bunu hak etmediğini ve özellikle Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ´ın buna müsaade etmeyeceğini vurguluyorlar.

Bakan Yılmaz ve Davut GÜL ile SİVAS´ın altın bir döneme gireceği ve Sivaslıların bu ikiliden çok ümitli oldukları haber merkezimize gelen bilgiler arasında.

 



Anahtar Kelimeler: Sivas Kabuğunu Kırsın Artık