Sivas KALESİ Sinema Sektörüne Hazırlanmalı

Sivas KALESİ Sinema Sektörüne Hazırlanmalı

Elden geçirilmeyi bekleyen SİVAS KALESİ´nin, Film Platosu olarak değerlendirilmesi bekleniyor. Uluslararası Sivas Film Festivali´ne gidecek öte hayalin ilk adımının, bir Film Platosu olduğu öngörülüyor.

 

Sivas basınının tek özgür gazetesi olan ve entelektüel bir ekip tarafından yayın hayatını sürdüren Sivas Postası Gazetesi, şehrin gelecek yüzyılını belirleyecek düşünceler üretmeye devam ediyor.

Sivas Kalesi´nin işlerlikli değerlendirilmesi hususunda yıllardır fikir geliştiren Sivas Postası ekibinin görüşleri, kamuoyu tarafından benimsenip, zamanla da siyasilerin projeleri arasına giriyor.

Ünlü Mimar Turgut CANSEVER´in Sivas Kalesi için düşündüğü Kale Evleri modeli hala belirsizliğini korurken, yine de ekibimiz tarafından dile getirilen SİVAS KALESİ´nde FİLM PLATOSU oluşturma fikri, şehirde konuşuluyor.

Sivas´ta Kale gibi özel mekanlarda doğal film platosu oluşturulması durumunda, film ve sinema yönetmenlerin şehre akın edeceği ve böylelikle turizm ve kültür alanında önemli kazanımların elde edileceği şehir dile getiriliyor.

Milli ?Yeşilçam?ın oluşturulması ve yerel film platolarının desteklenmesi için Devletin de önemli katkılar sunduğu ortada iken, bunu Sivas´ın da değerlendirmesi bekleniyor.

Komşularımız Malatya ve Kayseri Film festivalleri ile öne çıkarken, Sivas´ın da biran önce bu fikri hayata geçirmesi gerektiği vurgulanıyor.