Sivas KARA YASTA!

Sivas KARA YASTA!

SİVAS TÜDEMSAŞ´ın ANKARA merkezli bir şirkete dahil edilecek olması şehirde şok etkisi oluşturdu. CUMHURİYET´in 1939 yılında şehre armağanı bu ekmek kapısının ve şehrin sosyal hayatını şekillendiren ATÖLYE BORUSUNUN, susacağı düşüncesi dilden dile dolaşıy

SPHM ÖZEL HABER

RESMİ GAZETEDE yayınlanan karar ile TÜDEMSAŞ´ın ANKARA merkezli sevk ve idare edilme girişimi şehirde günün konusu oldu. Pek çok devlet kurumunun gitmesinin akıllarına geldiğini dile getiren SİVASLILLAR, peyder pey bu dev tesislerin şehirden götürülmesinden korktuklarını dile getiriyorlar.

Sivas´ta 1939 yılında kurulan Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi A.Ş (TÜDEMSAŞ) fabrikası içinde bulunan saat kulesi de 81 yıldır Sivas halkına zamanı bildiriyor. Fabrikanın kuruluşuyla aynı tarihte yapılan saat kulesi şehrin simgeleri arasında yer alırken, mesai başlangıç ve bitiş saatleri ile günün belli zamanlarında çalıyor. Geçmiş yıllarda kentin her yerinden duyulan ve halk arasında atölye borusu olarak nitelendirilen kule günümüzde aynı işlevini sürdürüyor.

SİVASLILAR´ın bu boru sesine göre zaman ve komşuluk gidiş gelişlerini ayarladıkları bilinirken, TÜDEMSAŞ´ın gitmesi durumunda SİVAS´ın kapısına da kilit vurulması gerektiği yorumları yapılıyor.



Anahtar Kelimeler: Sivas KARA YASTA
selahattin koç
6.03.2020 10:07:59
Devlet meseleleri ile zaten hükümet ve bürokratlar ilgileniyor.Yerel de var olan siyaset temsilcileri,oda başkanları ,sivil toplum örgütleri şehirin sorunlarını,birlik ve beraberlik tesis ederek çözmek, şehiri yaşanılır kılmak zorundalardır, görevleridir.Sayın ticaret odası başkanına bakıyoruz Sivas a kazandırılan ciddi istihtam oluşturan hiç önemli bir projede yok sorunları gldermede yok.İl başkanı neden bir çok konularda sessiz?Gerçi kendisi eczacı idi kış ayında eczanede işler yoğun olur o yüzden sorunlara zaman ayıramıyor herhalde?Diğer yerel gazetelerde´Hesabını soracağız´ diye bir haberinin başlığını görünce dedim Allah Allah neyin hesabını soracak Sivas ın hangi sorunu giderilecek acaba diye düşündüm baktım TBMM yaşanan vatandaş olarak bizleride çok üzen gerginlikle alakalı açıklama.Başkanım zaten bu konu hukuki ve diğer yönleriyle Parti üst kurulları tarafından tartışılarak konunu üzerine gidiliyor.Sayın Cumhurbaşkanı´nın yerelde siyaset yapanların yerel sorunları çözmeleri çareler bulmaları konusunda görevlerndirdiğine inanıyorum ve şehirde fabrikaların ve kuruluşların kaybedilmesinin bu oda başkanlık ve yerelde siyaset yapanlardan kaynaklandığına inanmaktayım ciddi proje ve şehire dair hayalleri ve felsefeleri varmı? Ne acaba?Çok merak ediyorum. Neyse artık Şehirde en çok gayret eden Vali kardeşim her yere koşturan onlar.

Doğruya Doğru
6.03.2020 14:56:22
AVM de içki içerecekler orası okullar bölgesi (keza zaten bunlara yasak, güvenlik var, vs vs) diye 2 genç, girişimci insanın ekmeğine malolan, insanların zaten bulamadıkları bir eğlence ortamını kapattıran sivil toplum örgütlerimiz varya, arada sırada ekranlara çıkıp fotoğraf çekimi yapıp senelerce Sivasa bir çivi dahi katkısı olmayan sivil toplum örgütlerimiz hadi çıkında kurtarın şimdi TÜDEMSAŞ´ı. TÜDEMSAŞ giderse genel müdürlük konumundan müdürlüğe düşecek, sonrasını ben anlatmayayım demir çeliğe döner burasıda....