Tarih: 29.08.2015 12:28

SİVAS Kitaba Dönüyor!

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas tarihi anlara hazırlanıyor. 4. Düzenlenen Sivas Kitap Günleri başladı.

Sivas tarihine altın harflerle yazılacak olan bu tarihi anlar, büyük bir özveri ile başladı. Yıllardır uyutulan şehir, Don Kişot vari bir yarma hareketiyle uyandırılmaya çalışılıyor. Etli pide, Kangal Köpeği, Ellik Halayı, Köy Şenlikleri daraltılıp adeta kasaba pazarına dönüşmeye başlayan şehrin, bu durağanlığına karşı çıkan bu dik kitap duruşu, yavaş yavaş toplumun tamamına yayılmaya başladı.

Kültür ve sanat şehri olmayan ve Kültür Şehri olması için yıllardır derli toplu çalışmalar içine girmeyen şehir, son yıllarda Kitap eksenli konumlanmaya devam ediyor.

Sivas´ta günü kurtarma maksatlı süren yavan kasaba mantığı çerçevesinde düzenlenen banal karnavallar aksine, kitabı merkeze alan etkinliklerde 4. aşamaya girildi.

Sivas Valiliği ve İl Özel İdaresi uhdesinde gerçekleştirilen, Belediye, Kültür Müdürlüğü, Üniversite, STSO gibi önemli kurumların ?dostlar bizi pazarda görsün? mantığı çerçevesinde kenarda durdukları bu dev adımlar silsilesi, alanında uzman pek çok yazarla da taçlanıyor.

Kitap Günlerinde emeği geçenlerin, bu şehrin medeniyet tarihine sundukları önemli katkılar ise yıllar yılı minnetle anılmaya devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —