Sivas Kongresi´nin 100.Yılına 100 Proje

Sivas Kongresi´nin 100.Yılına 100 Proje

Türkiye´nin en büyük 10 bin kişilik yurt projesi yavaş yavaş bitiyor. Yurdun önünden geçen FADLUM IRMAĞI ise, alt baştaki köprüye kadar AKSU vari ıslah edilmeyi bekliyor. DSİ ve Belediye ortak girişimi ile burasının elden geçirilmesi durumunda şehre çok ö

SPHM ÖZEL HABER

TÜRKİYE´nin en donanımlı yurt projesi SİVAS´ta hayata geçiyor. 10 Bin öğrencilik yurt tamamlandığında burada küçük bir ilçe yaşamı benzeri bir alan kurulmuş olacak.

Sivas Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapılan yurt bitmeye doğru yaklaşırken, bir takım entelektüel görüşler de doğmaya başladı.

SİVASLI AYDINLAR, bu yurdun önünden geçen ırmağın DSİ vasıtasıyla kenar duvarlarının yapıldığı lakin içinde zamanla sivrisinek ve koku meydana geldiğini dile getiriyorlar.

10 Bin kişilik yurda yakışır bir şekilde önünden geçen ırmağın da projelendirilerek AKSU benzeri bir gezi alanının yapılması durumunda gelen öğrencilerin yaşamlarına renk katabileceği belirtiliyor.

Burada Vali GÜL´ün insiyatif alması gerektiği konuşulurken, FADLUM KÖPRÜSÜNE kadar olan alanın DSİ ve Belediye eşgüdümünde değerlendirilmesinin mümkün olduğu görüşleri dile getiriliyor.

Tarihi FADLUM KÖPRÜSÜ alanının yıllardır atıl kaldığı ve değerlendirilemediği bilinirken, bu fikrin hayata geçmesi durumunda şehre maddi ve manevi katma değerinin çok fazla olabileceği öngörülüyor.

 



Anahtar Kelimeler: Sivas Kongresi Yılına Proje