Tarih: 30.11.2015 13:29

SİVAS Kültürde Küme Düşüyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas kültürel açmaz içinde küme düşmeye devam ediyor. Sivas Belediyesi kültürel anlamda dişe dokunur kalıcı çalışmalar ortaya koyamazken, kültürel yapılanmadan anlamayan insanlarla, şehri temsil etmeye çalışması komik bulunuyor.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezine sıkışan Belediye Kültür´ün, entelektüel ufku da sorgulanıyor. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi bünyesindeki KÜLTÜR A.Ş. bilincinden bi-haber olan belediyenin, ŞEHİR TİYATROSU kurma ufkundan da habersiz olduğu vurgulanıyor.

İl Kültür Müdürlüğü´nün durumu ise içler acısı olarak biliniyor. 10 yıldır Sivas´ı oyalayan ve köy kültürüne hapseden İl Kültür Müdürü PÜRLÜ´nün, ne zaman görevden alınacağı ise merak konusu.

Kültürel anlamda şehri küme düşmeye odaklayan, derli toplu bir tanıtım broşürü bile hazırlamaktan uzak olan Kültür Müdürlüğü´nün, biran önce tepeden tırnağa değişmesi gerektiği belirtiliyor.

Belediye ve Kültür Müdürlüğünün, şehrin kültürünü öte ufuklara taşımaktan ziyade, küme düşmesine seyirci kaldıkları gerekçesi ile toplumda sık sık eleştiri alıyorlar.

Sivas´ın kültürüne el Fatiha denmesi gerektiğini dile getiren kültür insanları, Sivas´ın bu yok oluşu hak etmediğini belirtiyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —