SİVAS Kurban´a Hazır mı?

SİVAS Kurban´a Hazır mı?

Halkımız heyecanla Kurban etlerini kıyma olarak çektiriyor.. Dünyevileşmenin, bütün evrelerini içselleştiren şehrimiz insanının, günler öncesinden derin dondurucuları hazır ederek, Kurban Bayramına hazırlandığı gözlemleniyor.

 

Sekülerleşmenin bütün evrelerini içselleştirerek, yeni bir yaşam kuran şehrimiz insanının, irfanı duyarlılıkları da bir kenara ittiği gözlemleniyor. Günler öncesinden Kurbanını almak için büyük çaba gösteren pek çok hemşehrimiz, kurbandan kaç kilo et çıkacak tartışmasını ise günlerdir yapmaya devam ediyor.

Kurban etlerini doldurmak için evde hazır kıta beklettikleri derin dondurucuları temizleyip paklayan şehrimiz kadınlarının, Kurban Bayramında et stoklamaları gözlemlendi. 

Kurban´ın bir ibadet değil de bir ritüel olarak algılanması, son zamanlarda artarak devam ederken, mide eksenli bir bayram algısının, yavaş yavaş genele yayılması endişe veriyor.

Mahallesindeki, sokağındaki, apartmanındaki aç, yoksul ve mazlumla paylaşılması gereken kurban etlerinin, aymaz bir şekilde derin bir aç gözlülük ve hırs ile donduruculara doldurulmasının, bir akıl ve vicdan tutulması olduğunu dile getiren duyarlı pek çok insan, bu seküler hoyratlığın, insan ruhunu basitleştireceği görüşlerini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: SİVAS Kurban Hazır