Sivas, KUTUP YILDIZINI Özlüyor

Sivas, KUTUP YILDIZINI Özlüyor

Sivas´ta binlerce insanın kültür, sanat, edebiyat ile tanışmasına vesile olan Sivas´ın Kutup Yıldızı Ali Şahin CANOZAN, şehir sosyal hayatında aranılmaya devam ediyor. Makama mevkiye, paraya pula, aldırmadan dürüst, dik, tavırlı, bir hayat yaşayan CANOZAN

 

Sivas Ali Şahin CANOZAN´ı özlüyor. Sohbetlerin, çay fasıllarının, hüznün ve mutluluğun serdengeçtisi olan CANOZAN, uzun süredir rahatsızlığı nedeniyle evinde istirahat diyor. Tavizsiz bir kültür sevdalısı olan CANOZAN, binlerce insanın kültürle tanışmasına vesile olan biri olarak tanınıyor.

Rahatsızlığı nedeniyle sosyal hayata pek katılamayan CANOZAN´ı Sivas´ın Kaşgarlı MAHMUT´u olarak bilinen Prof. Dr. Recep TOPARLI ve Belediye Başkanı Sami AYDIN ziyaret etti.

Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas´ın yetiştirdiği ender kültür adamlarından biri olan şair Ali Şahin Canozan´ın hayalini gerçekleştirdi ve yıllardır basılmasını hayal ettiği şiirlerini bir kitap hâline getirtip hasta yatağında ziyaret ederek ona hediye etti.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, karşısında dostlarını gören Canozan´ın yaşadığı sevinç gözlerinden okunuyordu. Şiirleri Sivas Belediyesi tarafından kitaplaştırılan Canozan, bu sürpriz karşısında gözyaşlarını tutamadı. Prof. Dr. Recep Toparlı, Canozan´ın ?Yakarış´ şiirlerini okurken, duygusal anlar yaşandı.

 



Anahtar Kelimeler: Sivas KUTUP YILDIZINI Özlüyor