Tarih: 13.01.2019 11:49

Sivas MÜJDE Bekliyor!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

TÜRKİYE kenevir bitkisi için önemli adımlar atmaya başladı. Her iklimde nerdeyse yetişen kenevir için 19 il kapsam içine alındı.

Bartın,Karabük,Amasya, Antalya, Burdur, Çorum, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 19 ilde bakanlığın izniyle kenevir üretilmesi kararlaştırıldı. Üretim yapılacak illerdeki çiftçilerin üretim yapılabilecek olmasını ve Türkiye ekonomisine katkısından dolayı haberi mutlu karşıladılar. 4 Milyar dolarlık pazarda TÜRKİYE´nin de yer alması takdir edilirken, bu 19 ilde KENEVİR yan sanayinin de gelişeceği belirtiliyor.

KENEVİR

1. Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir.

2. Yine bir dönümlük kenevirden, 4 dönüm ağaça eş kağıt üretilebilir.

3. Kenevir tam 8 kez kağıda dönüştürülebilirken, ağaç 3 kez kağıda dönüştürebilir.

4. Kenevir 4 ayda yetişir, bir ağaç ise 20-50 yılda?

5. Kenevir, gerçek bir radyasyon temizleyicidir

6. Kenevir dünyanın her yerinde yetiştirilebilir ve çok az suya ihtiyaç duyar. Ayrıca kendisini böceklerden koruyabildiği için tarım ilacına da ihtiyaç duymaz.

7. Kenevir ile yapılan tekstil ürünleri yaygınlaşırsa, tarım ilacı sektörü tamamen ortadan kalkabilir.

8. İlk kot pantolon, kenevirden yapılmıştır; hatta ?kanvas? kelimesi kenevir ürünlerine verilen isimdir.

9. Kenevir, AİDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyasyon etkisini azaltma; romatizma, kalp, sara, astım, mide, uykusuzluk, psikoloji, omurga rahatsızlıkları gibi en az 250 hastalıkta kullanılmaktadır.

10. Kenevir tohumunun protein değeri çok yüksektir ve içindeki iki yağ asidi de doğada başka hiçbir yerde bulunmamaktadır.

11. Kenevirin üretimi soyadan bile daha ucuzdur.

12. Kenevirle beslenen hayvanlar, hormon takviyesine ihtiyaç duymaz.

13. Plastik ürünlerin tamamı, kenevirden üretilebilir ve kenevir plastiğinin doğaya dönüşmesi oldukça kolaydır.

14. Bir arabanın gövdesi kenevirden yapılırsa, dayanıklılığı çelikten tam 10 kat fazla olur.

15. Binaların yalıtımı için de kullanılabilir; dayanıklı, ucuz ve esnektir.

16. Kenevirle yapılan sabunlar ve kozmetik ürünler, suyu kirletmez; yani tamamen doğa dostudur

KENEVİR TOHUMUNUN FAYDALARI

- İnsan vücudunun işleyişini olumlu etkileyen amino asitler bakımından oldukça zengindir. 

- İçerdiği Gama Linolenik asit adı verilen uçucu yağ asidi bakımından zengin olan kenevir tohumu vücuttaki hormonların daha dengeli çalışmasını destekler.

Bu tohumun yağ aynı zamanda beyin ve beynin yapısındaki oluşumların da sağlığına da yardımcı olur. Unutkanlık, parkinson ve alzheimer hastalıklarının riskini azaltır. 

- Düzenli tüketildiği taktirde cildin dermis tabakasını yenileyerek yaşlanmayı önlemenin yanı sıra daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Aynı fayda saç derisi ve saç içinde geçerlidir. E vitamini sayesinde cildin, saçların ve tırnakların DNA yapısını korur.

- Bağırsakların doğru işleyişini sağlar. Lif kaynağı olduğundan sindirimi kolaylaştırır. Vegan ve diyet yapan kişiler için ideal bir tohumdur. 

Zengin vitamin ve mineraller sayesinde kansızlık ve kansızlığa bağlı olarak gelişen yorgunluk ve baş ağrısı gibi rahatsızlıkları önler. 

- Magnezyum sayesinde beyindeki melatonin hormonunu artırarak uyku problemlerinin yaşanmasını azaltır.

Yapılan araştırmalarda adet sancılarına birebir fayda sağladığı tespit edilmiştir. Yatıştırıcı etkisi sayesinde şiddetli kasılmaları azaltır. 

KENEVİR TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

Ezilmiş kenevir tohumlarını süt ile beraber kaynatınız. Daha sonra sütü kenevir tohumlardan süzüp içerisine bal katarak tüketebilirsiniz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —