SİVAS Müjde Bekliyor!

SİVAS Müjde Bekliyor!

SİVAS, ekonomik durgunluğu atlatabilmek için TEŞVİKTE 6. BÖLGE kapsamına alınmayı bekliyor.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS son yılların ekonomik durgunluğu ile karşı karşıya. Sanayide işlerde önemli bir durgunluk yaşanırken, işçi çıkarımlarının da olduğu haber merkezimize gelmeye devam ediyor. SİVAS sanayi ve ekonomisi için en önemli adımın TEŞVİKTE 6. BÖLGE kapsamına alınmak olacağı vurgulanırken, iş dünyasının önde gelen isimleri ise İsmet YILMAZ ve Habib SOLUK´un 6. Bölge konusunda bir şeyler yapmalarını istiyorlar..

6. BÖLGE DE bir çok imkan olduğu ve bu vesileyle şehrin tekrar canlanacağı belirtilirken, eğer SİVAS 6. Bölgeye alınmazsa, DEMİRAĞ OSB için yapılan harcamalarında boşa gideceği ve göçün büyük şehirlere aratarak süreceği belirtiliyor.

SİVAS sanayinin emekçileri ise, maliyetlerin arttığını üretim yapabilmek için teşvik olmazsa işçi alımlarını durduracaklarını hatta durdurduklarını vurguluyorlar.

SİVAS´ta herkesin ama herkesin 6.Bölge için bir mücadele vermesi gerektiği duyarlı insanlarca dile getirilirken, bu fırsatın kaçması akabinde, SİVAS sanayisi için sözlerin bitmiş olabileceği yorumları yapılıyor.

Asgari ücrette yaşanan artımları, işverenin karşılamakta zorlandığı ve teşvik olmazsa büyük işçi çıkarımlarının yaşanacağı vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: SİVAS Müjde Bekliyor