Sivas Mutfağının Gözdesi

Sivas Mutfağının Gözdesi

Uluslar arası dergilere kapak olan Tonus Köftesi, Sivas mutfağının yüz akı konumunda. Bir tek Sivas´ta yapılan bu özel köfteye "Düğün Köftesi" de denilmekte.

SPHM ÖZEL HABER 

Sivas´ın özel tatlarından bir olan Tonus Köftesinin ünü sınırları aşmaya devam ediyor. Sıradan bir yemek olmanın ötesinde, özel misafirler için hazırlanan bu özel yemeği ilk defa yiyenler bir daha vaz geçemiyorlar.

Özel misafirler için hazırlanan özel bir yemek olan Tonus Köftesi, Uluslar arası dergilere kapak olmanın yanı sıra, aranılan ve tadılan bir lezzet olarak ünü sınırları aşmaya devam ediyor.

Sadece bir tek Altınyayla ve köylerinde özenle yalpan köfte, Türkiye ve Dünya´nın başkaca bir yerinde yapılmıyor. İmece usulü ile yapılan Tonus Köftesinin, yörenin başyemeği olduğu ve özel misafirler için özel hazırlandığı belirtilmekte.

Eti ve baharatı özel olan köfte, hafif olmakla birlikte, midede herhangi bir olumsuzluğa da yol açmıyor.

Düğünlerde, sünnetlerde, misafir ağırlamasında ve özelliklede Ramazan ayında baş yemek olan Tonus Köftesi, Türkiye mutfağında da son yıllarda yerini almaya başladı.

TONUS KÖFTESİ Altınyayla Merkez başta olmak üzere Deliilyas Beldesi, Başören Köyü, Harmandalı, Kürkçüyurt ve Yeşilyurt Köyü´nde sıkça yapılmakta.



Anahtar Kelimeler: Sivas Mutfağının Gözdesi