Sivas Nuri PAKDİL´i Bekliyor

Sivas Nuri PAKDİL´i Bekliyor

Sivas Kitap Günleri´ne hazırlanırken, Kitap Günleri Onur Konuğu olması gereken isimler de kamuoyunda dillendirilmeye başlandı. Edebiyatımızın sükût çınarı olan Nuri PAKDİL´in, bu sene düzenlenecek olan Kitap Güneri´ne onur konuğu olarak davet edilmesi arz

 

Sivas´ta düzenlenen son iki kitap günleri büyük beğeni topladı. İlk düzenlenenlerin aksine profesyonel bir mantıkla düzenlenen kitap günleri toplumun büyük kesimi tarafından olumlu bulundu.

Sivas Valiliği ve Sivas İl Özel İdaresi uhdesinde gerçekleştirilen kitap günleri, özellikle Buruciye Söyleşileri ile de dikkat çekiyor. Buruciye´nin taş işlemelerinin şiirlerle bütünleştiği asude zamanların, Sivas için çok kıymetli olduğu vurgulanıyor.

Bu sene düzenlenecek Kitap Günlerine onur konuğu içinse bazı isimler konuşuluyor.

Sezai KARAKOÇ, İsmet ÖZEL, Mustafa BALEL, Y.Bülent BAKİLER VE Nuri PAKDİL´in onur konuğu olarak çağrılması gerektiği edebiyatçılarca dillendiriliyor.

Bu sene 4 Eylül Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek Kitap Günleri´ne Nuri PAKDİL ustanın davet edilmesi ise özel önem arzediyor. Pakdil´in medeniyet mefkûresi ile örtüşen Şemsi Sivasi yılı nedeniyle de PAKDİL´in davet edilmesinin önemli olacağı belirtiliyor.

Sivaslılar, Sivas Kitap Günlerini heyecanla beklerken, bu seneki Kitap Günlerinin coşkulu bir şekilde daha değişik etkinliklerle capcanlı olmasını bekliyorlar.



Anahtar Kelimeler: Sivas Nuri PAKDİL Bekliyor