SİVAS, Onu da Bağrına Basmış!

SİVAS, Onu da Bağrına Basmış!

BOLU BEYİ ile yaptığı mücadele ile anılan HALK KAHRAMANI ?KÖROĞLU´nun? SİVAS´ta bir müddet kaldığı bilgilerine ulaşıldı. PAŞABAHÇE mağaralarında bir müddet kaldığı yönünde ise kuşaktan kuşağa anlatımlar mevcut.PAŞABAHÇE´ye bir KÖROĞLU anıtı yapılması düşü

SPHM ÖZEL HABER

Halk irfanında önemli yeri olan KÖROĞLU´nun SİVAS´ta da yaşadığına dair kuvvetli anlatımlar kuşaktan kuşağa aktarılıyor. BOLU BEYİ ile amansız bir mücadeleye tutuşan, mazlumun garibanın yanında duran KÖROĞLU´nun bir müddetliğine PAŞABAHÇE´de bulunan mağaralarda saklandığı rivayet ediliyor.

SİVAS HALK İRFANINDA yer alan rivayetler silsilesi kuvvetle muhtemel ki KÖROĞLU´nun TOKAT ÇAMLIBEL ve PAŞABAHÇE bölgelerinde bir müddet kaldığı yönünde.

SİVAS BELEDİYESİ´nin, KÖROĞLU anıtını PAŞABAHÇE MESİRE alanına yapmasının turizm düşüncesi açısından faydalı olacağı yorumları yapılıyor.



Anahtar Kelimeler: SİVAS Bağrına Basmış
Kültigin
8.04.2019 19:58:09
Koç Köroğlu neyimize bizim.Üniversite yerleşkesine Alim Yıldız ve ekibinin anıtı daha isabetli olur.İnsan hakları ve engelli hakları nasıl çiğnenir sonra da sütten çıkmış ak kaşık gibi nasıl su yüzünde yüzülür insanlık ibretle seyreder.