Sivas Postası Yine Haklı Çıktı!

Sivas Postası Yine Haklı Çıktı!

Vakıflar Müdürü Cemal KARACA, ilk icraatını hayata geçirdi. Şehrin tarihi mekanı Buruciye Medresesi´ne Müftülük´e devreden KARACA´nın, diğer tarihi eserler hakkındaki tasarrufu merakla bekleniyor.

 

Mezarlıklar Müdürlüğü´nden Kütüphane Müdürlüğü´ne oradan da Vakiflar´a geçiş yapan KARACA´nın bu hızlı yükselişi merak ediliyor.

Mezarlıklar Müdürlüğü zamanında, mezar taşları yazılarını derleyip, şehrin ve kendisinin irfani derinliğine bir katkı sunması beklenirken, böyle bir katkı sunamayan KARACA´nın, Ziya Bey Kütüphanesi Müdürlüğü zamanında da, TV ekranlarında gözükmeye azami özen gösterdiği biliniyor.

Bir takım STK toplantılarında, ?lafı berekli? çemberi dahilinde ahaliye hitap eden Cemal KARACA´nın, emekli olup sosyal hayattan çekilmesi beklenirken, siyasi ataklarla Vakıflar Müdürlüğüne geçmesi şaşkınlık oluşturmuştu.

Eski Vakıflar Müdürü Ali VERAL´ın suya sabuna dokunmayan ve risk almaktan kaçınan rutin yönetim anlayışını benimseyen KARACA´nın, BURUCİYE MEDRESESİ´ni Müftülüke devretmede gösterdiği heyecan dikkatlerden kaçmadı.

Sivas´ın kültür mekanı olması gerekirken, bir anda restorasyon sonrasında Sivas Müftülüğüne devredilecek olan BURUCİYE´yi, müftülüğün işletemeyeceği kültür insanlarınca dile getiriliyor.

Pek çok cami, kuran kursu gibi yerleri dahi entelektüel bir tarza işletip işletmediği sorgulanan Müftülüğün, Buruciye´yi nasıl işleteceği merak ediliyor.

Buruciye´nin Sivas Valiliğinde kalıp, burasının kapsamlı bir kültür merkezi konumunda değerlendirilmesi kamuoyunda beklenirken, müftülüğe devri tepki çekiyor.

Kitap Günleri başta olmak üzere pek çok kültür sanat etkinliğinde ortada gözükmeyen Müftü ve yüzlerce Müftülük personelinin, değişen ve gelişen dünyayı nasıl algıladıkları ise merak konusu.

Cuma vaazları ve diğer etkinliklerde İslamı Cennet ve Cehennem arasına sıkıştıran,İslam´ın dürüstlük, dik duruş, tavır sahibi olma, hakdan ve doğrudan ödün vermeme anlayışına yeterince değinmeyen Müftülük camiasının, BURUCİYE´yi sadece ALO FETVA çerçeveli değerlendirmesinden korkuluyor.

Buruciye´nin kendine has bir doku ile şehrin entelektüel çıtasını yükseltmek için profesyonel bir ekip tarafından idare edilmesi gerektiğini belirten pek çok duyarlı insan, aylık, haftalık söyleşiler, imza günleri, sanat galerileri açısından değerlendirilmesinin en doğru olacağı görüşlerini dile getiriyorlar.

SİVAS POSTASI´nın aylardır dile getirdiği Buruciye´nin devredileceği haberine inanmayan şehir basınının derin uykusundan ne zaman uyanacağı ise bir başka konu.